xcounter
#

​Азербайджан знищив пускові установки балістичних ракет на території Вірменії

3965
ОТКР "Искандер" знаходиться на озброєнні армії Вірменії
ОТКР "Искандер" знаходиться на озброєнні армії Вірменії

Оперативно-тактичні комплекси Вірменії були у готовності до завдання вогневих ударів

Міністерство оборони Азербайджану повідомило, що о 1 годині ночі та о 8 ранку 14 жовтня знищило оперативні тактичні комплекси армії Вірменії. Комплекси знаходились на стартовій позиції на сході країни та були приведені у готовність до завдання вогневих ударів.

Точну кількість та тип оперативно-тактичних комплексів у Баку не назвали. Крім того, не було опубліковано відео з дрону, а лише розміщена світлина.

Читайте також: Пентагон хоче розробити ракетне стелс-паливо. Чи може це спровокувати ядерну війну?
ОТКР Вірменії
ОТКР Вірменії на стартовій позиції

"Ракети були націлені на Гянджу, Мінгячевір і інші міста Азербайджану з метою завдання втрат серед мирного населення та руйнування цивільної інфраструктури", - йдеться у повідомленні міноборони Азербайджану.

Своєю чергою Вірменія підтвердила факт удару по своїй території, але спростувало те, що комплекси були націлені на Азербайджан.

"Фактично, військово-політичне керівництво Азербайджану дозволило собі взяти під приціл техніку, що знаходиться на території Вірменії та здійснює бойове чергування, лише на основі припущень", - заявив офіційний Єреван, додавши, що загиблих та порених після удару немає.

Зазначимо, що на озброєнні армії Вірменії знаходяться три типи оперативно-тактичних комплексів з балістичними ракетами - російський "Искандер-Э", а також радянскі "Точка-У" та "Эльбрус".

Кадри з пуском одного вірменського "Эльбруса" вже потрапляли у мережу тиждень тому.

Про використання комплексів "Точка-У" з боку противника, зокрема і для ударів по цивільним об’єктам, повідомляв Азербайджан, а також демонстрував одну зі збитих балістичних ракет.

Точка у Вірменії
Ракета ОТРК "Точка-У" Вірменії, яка впала на території Азербайджану

Попри те, що тип комплексу визначити наразі неможливо, сам факт знищення ОТРК говорить про те, що сили РЕБ та протиповітряна оборона Вірменії не справились з задачею прикриття району старту та не змогли виявити та ліквідувати азербайджанський дрон, який здійснював розвідку та наведення.

Нагадаємо, що попри домовленість щодо гуманітарного перемир’я, яке було досягнуто між Вірменією та Азербайджаном 10 жовтня, бойові дії продовжуються.

Читайте також: ​Перші уроки війни за Карабах: коли високоточна зброя змінює правила гри