xcounter
#

Азербайджан отримав дрон Akinci, який може пускати навіть крилаті ракети

5098
Ударний БПЛА Akıncı, ілюстративне фото з відкритих джерел
Ударний БПЛА Akıncı, ілюстративне фото з відкритих джерел

Цікаво, що до цього такий безпілотник отримав доволі неочікуваний покупець

Азербайджан "засвітив", що отримав від Baykar Defence свій перший ударнийБПЛА Akinci. Це відбулось, коли президент Ільхам Алієв відвідував Академію дронів при Командуванні ВПС Азербайджану.

Що стосувалось "протокольної частини", то повідомлялось, що президенту Азербайджану було показано зліт та посадку Akinci, і що йому показали об’єкти для підготовки операторів та іншого персоналу для застосування БПЛА.

Читайте також: Lockheed Martin розкрив темпи виробництва HIMARS та ракет до них, Javelin, а також плани щодо MSE для Patriot
Перший ударний БПЛА Akinci в розпорядженні ВПС Азербайджану, лютий 2024 року, зображення наводить Janes

Водночас, як далі пише в своїй публікації портал Janes, очільник Азербайджану Ільхам Алієв оглянув також і набір озброєння, поставлений під ударний БПЛА Akinci.

Серед того, що вдалось чітко зафіксувати – крилата ракета типу SOM від Roketsan, крилата ракета типу Cakir та керовану авіабомбу з лазерним наведенням MAM-T. Крім того, на кадрах офіційного азербайджанського телебачення було показано ще 10 зразків озброєння під Akinci, чітко розгледіти які не вдалось.

При цьому автори Janes деталізували, що на даний момент Азербайджан став по суті вже третім експортним отримувачем ударних БПЛА Akinci. Першим отримувачем став Пакистан, а другим – взагалі Ефіопія, котра при презентації отримання такого дрона заодно «засвітила» його серійний номер – S40. Для розуміння, «засвічений» Азербайджаном БПЛА мав серійний S46.

Раніше Defense Express писав про майбутнє виробництво Bayraktar TB2 та Akinci в Україні, і що у Baykar розповіли нові деталі про будівництво заводу.

Макет виробничої ділянки Baykar в Україні
Читайте також: Розмір бойової частини балістичних ракет з КНДР може становити до 1000 кг, але точність сумнівна