xcounter
#

Азербайджан отримає американські катери: які та скільки

463
9-ти метрові катери Explosive Ordnance Disposal (EOD) Multi-Use EOD Response Craft
9-ти метрові катери Explosive Ordnance Disposal (EOD) Multi-Use EOD Response Craft

Компанія United States Marine Inc. побудує для Азербайджану 15 малих моторних катерів напівжорсткого типу Explosive Ordnance Disposal (EOD) Multi-Use EOD Response Craft

4 серпня 2020 року американська компанія United States Marine Inc. (Галфпорт, штат Міссісіпі) отримала контракт від Міністерства оборони США на суму 7,572 млн дол на будівництво і постачання Азербайджану 15 малих моторних катерів напівжорсткого типу Explosive Ordnance Disposal (EOD) Multi-Use EOD Response Craft. Контракт має бути виконана до квітня 2022 року і реалізовуватиметься по лінії американської програми міжурядових іноземних військових продажів Foreign Military Sales (FMS).

Multi-Use EOD Response Craft

Відомо, що 9-метрові моторні катери напівжорсткого типу Explosive Ordnance Disposal (EOD) Multi-Use EOD Response Craft будуються для ВМС США і призначені для протидиверсійних завдань і для охорони портів і рейдів, а також для протимінних завдань (забезпечення роботи бойових плавців з розмінування). У 2016 році ВМС США законтрактували постачання 80 катерів цього типу протягом п'яти років.

Читайте також: Азербайджан має намір придбати турецькі ударні дрони
Multi-Use EOD Response Craft

Катер оснащений двома підвісними моторами Mercury Verado потужністю по 250 к.с. і розвиває швидкість понад 39 вузлів, може бути озброєний двома 12,7-мм кулеметами М2. Катери будуються в двох основних варіантах - із закритою рубкою і "відкритою" - з центральною консоллю управління.

Читайте також: ​Азербайджан і Туреччина почали спільні навчання: перекинуто ударні вертольоти T129 ATAK (відео)