xcounter
#

Артилерія ЗСУ почала працювати по рашистам "касетними" снарядами RAAM від США

14025
Бійці ЗСУ ведуть вогонь з гаубиці M777, фото з відкритих джерел
Бійці ЗСУ ведуть вогонь з гаубиці M777, фото з відкритих джерел

Передача таких боєприпасів була в пакетах допомоги від США у вересні та жовтні цього року

У відкритому доступі вперше з’явились зображення, які вказують – артилерія Збройних Сил України почала використовувати у боях проти рашистів 155-мм снаряди M70/M73 RAAM (Remote Anti-Armour Mines), призначені для дистаційного мінування місцевості протитанковими мінами. Кожен такий снаряд може вміщати до 9 суббоєприпасів-протитанкових мін типів M741 та M718. Про це йдеться в публікації порталу Ukraine Weapons Tracker.

Читайте також: Які касетні боєприпаси уже використовують ЗСУ в боях проти рашистів, і звідки вони в нас

Передача американських 155-мм снарядів RAAM із суббоєприпасами для дистанційного мінування місцевості була передбачена двома пакетами військової допомоги від США, виділених у вересні та жовтні 2022 року відповідно. У вересневому пакеті була прописана передача 1000 пострілів RAAM, у жовтневому – передача аж 5000 пострілів RAAM, загалом – 6 тисяч таких "касетних" снарядів.

Кожен із снарядів RAAM може "розкидати" протитанкові міни M741 та M718 (вагою по 2 кг кожна) на загальну дистанцію до 16 км. Такі міни оснащені самоліквідаторами, підрив відбувається за декілька діб після постановки, якщо до цього моменту не відбудеться контакт із ворожою бронетехнікою. Дальність стрільби снарядами RAAM може складати від 4 до 17 км, для відстрілу можуть використовуватись гаубиці M777 та самохідні артустановки M109 калібру 155 мм.

Постріл з САУ M109, фото ілюстративне

Читайте також: ЗСУ отримали цікаву німецьку зброю для швидкої утилізації рашистських танків