xcounter
#

Армія РФ вже "купила" собі РСЗВ HIMARS – у США надали переконливу відповідь

13916
Армія РФ вже "купила" собі РСЗВ HIMARS – у США надали переконливу відповідь

У США впевнені в тому, що зброя, яку вони надають ЗСУ у рамках оборонної допомоги, перебуває в надійних руках

Російські пропагандисти продовжують свої недолугі спроби дискредитувати ЗСУ – після французьких САУ CAESAR та німецьких PzH 2000 рашисти вкинули фейк про те, що нібито вже "закупили" РСЗВ HIMARS.

Фото чи відеодоказів, які б підтверджували цей фейк, рашисти не надають – як і у випадках з САУ PzH 2000, яку вони нібито підбили з трофейного німецького гранатомета, та з САУ CAESAR, яку рашисти нібито "купили" і відправили на "Уралвагонзавод" для вивчення.

Читайте також: Рашисти зізналися, ударів по яких об’єктах з РСЗВ HIMARS вони бояться найбільше

Водночас у Сполучених Штатах впевнені, що Збройні Сили України не допустять того, щоб американська зброя потрапила до третіх країн. Як повідомляють у "Голос Америки", таку заяву зробила заступниця держсекретаря США з питань контролю над озброєнням і міжнародної безпеки Бонні Дженкінс.

Вона зауважує, що США стежать за американською зброєю у ЗСУ: "Ми впевнені у прихильності українського уряду у незалежному захисту та обліку військової техніки американського походження. Не вдаючись у подробиці, можу сказати, що Сполучені Штати активно взаємодіють з урядом України, щоб забезпечити відповідальність за надане військове майно у галузі безпеки".

Читайте також: Іран офіційно відмовив Кремлю у продажі БПЛА: наступний крок - попросити ракети у КНДР