xcounter
#

Армія РФ кинула на Донеччині рідкісну РЛС "Аистенок" для управління стрільбою мінометів (фото)

4726
Рашистська РЛС 1Л271 "Аистенок", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистська РЛС 1Л271 "Аистенок", ілюстративне фото з відкритих джерел

Бійці ЗСУ продовжують збирати залишки розгромленої 1-ої "елітної" танкової армії рашистів

У відкритому доступі з’явились фото, які вказують – бійці Збройних Сил України під час звільнення села Рубці в Донецькій області захопили рідкісну мобільну радіолокаційну станцію для управління вогнем мінометів під індексом 1Л271 "Аистенок".

В якості "бонусу" наші захисники також захопили ящики з декількома десятками 120-мм уламково-фугасних мін. Що заодно показує "пріоритети" орків під час панічної втечі: вони "здогадались" забрати із собою міномети 2Б11 "Сани" масою 210 кг, натомість боєкомплект та РЛС "Аистенок" масою 130 кг росіяни забрати не "здогадались", і навіть пошкодити таку апаратуру їм теж на гадку не спало.

Читайте також: Армія РФ кинула на Харківщині "Кредо-М1", який "допомагав" обстрілювати позиції ЗСУ

Рашистська РЛС 1Л271 "Аистенок" не має "видатні" характеристики, навіть якщо порівняти її до прикладу з ворожим комплексом розвідки "Кредо-1М", що став трофеєм ЗСУ на Харківщині у вересні 2022 року.

Станція "Аистенок" може вести розвідку наземних об’єктів на дальність до 20 км, коригувати вогонь своїх мінометів максимум на 10 км, а дальність розвідки вогневих позицій противника – усього 5 км. Батарея має живлення лише на 6 годин, обслуга станції – 3 особи.

Рашистська РЛС 1Л271 "Аистенок", ілюстративне фото з відкритих джерел

Тут цікавими є інші обставини. Вперше росіяни "засвітили" свою станцію 1Л271 "Аистенок" лише в 2016 році, коли вирішили "обкатати" цю РЛС в умовах бойових дій на Сході України. А згодом, за твердженнями з відкритих джерел, такі станції для управління вогнем мінометів в першу чергу отримували саме підрозділи 1-шої "елітної" танкової армії РФ, яку ЗСУ "добили" під час контрнаступу на Харківщині.

З цього випливає, що наші бійці в цьому епізоді підібрали цікавий "залишок" від розгромленої 1-ої ТА, котрий неодмінно стане предметом вивчення для наших та іноземних фахівців.

Рашистська РЛС 1Л271 "Аистенок", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: ЗСУ взяли як трофей черговий рашистський Т-62М, і знайшли йому застосування (відео)