xcounter
#

Армия Польщі отримає мікро-дрони для розвідки та наведення на полі бою

489
Asseco Poland SA має поставити шість комплексів ще у 2020 році
Asseco Poland SA має поставити шість комплексів ще у 2020 році

​Контракт на виготовлення дронів для збройних сил Польщі виграла Asseco Poland SA

Збройні сили Польщі отримають партю мікро-дронів від компанії Asseco Poland SA, яка виграла тендер на створення мініатюрних безпілотників.

Конкурс був оголошений міністерством оборони ще у 2018 році і за його умовами має бути створений дрон з вертикальним взльотом та посадкою, максимальною злітною масою до 1,6 кг та з максимальним габаритом до 70 см.

Дивіться також: Безпілотник "Фурія" прийнято на озброєння Збройних Сил України (відео)

Мікро-дрон має виконувати функції спостереження в денних і нічних умовах, незалежно від погодних та кліматичних умов, та має нести спеціального обладнання.

мікро-дрон для армії
Мікро-дрони все частіше застосовуються на полі бою

Партія дронів має надійти замовнику до 30 листопада 2020 року, проте точна назва та характеристики безпілотника поки невідомі. Але враховуючи умови контракту, скоріш за все це буде квадрокоптер (або мультикоптер) з корисним навантаженням у вигляді оптичної станції з тепловізором.

Такий дрон дозволить піхотним підрозділам отримати зручний інструмент для розвідки та цілевказання безпосередньо на полі бою. А його невеликі габарити та вага - додати його до штатного озброєння взводу чи роти.

Загальна ціна контракту, яка передбачає постачання 6 комплексів зі станцією управління та двома дронами, склала 4,62 млн злотих (біля 1 млн євро). Конкурентом Asseco виступив Технологічний інститут ВПС Польщі, який запропонував вищу ціну у 4,87 млн злотих.

Раніше також стало відомо, що Армія Великобританії замовила наземні безпілотники Rheinmetall Mission Master