xcounter
#

Антидрон – портативний комплекс протидії БПЛА від компанії "Квертус" (відео)

568
Випробування антидронової рушниці KVS ANTIDRON-M
Випробування антидронової рушниці KVS ANTIDRON-M

Київська компанія "Квертус", що спеціалізується на розробці систем РЕБ та комплексній дезактивації безпілотних апаратів презентувала свої антидронові рушниці "KVS ANTIDRON-M" та "KVS ANTIDRON-H"

Кореспондент АрміяІnform зустрівся з виконавчим директором компанії Іваном Дмитрієвим, який розповів про дуже цікавий пристрій, який розробили учасники боїв на Сході України, повідомляє Defense Express з посиланням на прес-службу Сухопутних військ ЗС України.

Відзначається, що компанію створили у 2016 році учасники АТО, які демобілізувалися. Основний напрямок роботи підприємства – створення систем боротьби з безпілотниками, протидії радіокерованим вибуховим пристроям, охорона важливих стратегічних об’єктів. Працівники підприємства з бойовим досвідом мають чітке розуміння, чого бракує на фронті. Вони вже розробили та виготовили рушницю для нейтралізації БПЛА.

Читайте також: Оновлений комплекс протидії технічним засобам розвідки від компанії "Трител"

Нинішня четверта модифікація має покращені технічні параметри. Керування БПЛА здійснюють за допомогою каналів управління, а орієнтуватися у просторі їм допомагає GPS-навігація. Отримання і передача інформації відбуваються безпосередньо каналами телеметрії. Тож спектр частот, який використовує ворожий дрон, блокується, внаслідок чого він стає некерованим, нездатним передавати й отримувати дані, втрачає орієнтацію у просторі. Зрештою дрон падає, не виконавши свого завдання.

Випробування антидронової рушниці KVS ANTIDRON-M

Для того, щоб повністю навчитися користуватися рушницею, достатньо півтори години. Вироби компанії "Квертус" зарекомендували себе як ефективний засіб протидії "малій" авіації.

Комплекси випускають у двох варіантах. Перший розрахований на гуманітарні місії – поліцейські, для охорони громадського порядку (KVS ANTIDRON-H). Такі рушниці використовували в період проведення Ліги Чемпіонів з футболу в Києві, під час параду, присвяченому Дню Незалежності, у фіналі Євробачення тощо.

Випробування антидронової рушниці KVS ANTIDRON-M

Другий варіант комплексу – військовий (KVS ANTIDRON-M). Має розширений частотний діапазон, характерний для військових БПЛА. Призначений для використання в підрозділах ротної та взводної ланок для захисту опорних пунктів, місць постійної чи тимчасової дислокації.

Антидроновими рушницями цікавляться представники інших країн, але продавати їх за кордон, доки йде війна в Україні, підприємство не планує. У той час, коли наші підрозділи повністю не оснастять портативними комплексами протидії БПЛА, експортний варіант не розроблятимуть.

ТТХ антидронової рушниці KVS ANTIDRON-M
Читайте також: Гвинтівки системи "антидрон" в Україні та світі