xcounter
#

Anduril, що постачає дрони для ЗСУ показав свій Altius-700M у дії: він б'є на 160 км

 Altius-700M
Altius-700M
14674

Altius-700M є найбільш далекобійним дроном-камікадзе у лінійці Anduril, яка вже постачає до Збройних Сил України розвідувальні Altius-600

Американська компанія Anduril показала випробування свого нового та найпотужнішого далекобійного дрона-камікадзе Altius-700M. Ці випробування стали першими для цієї зброї, пройшли ще у вересні 2023 року, але стали публічними лише зараз.

Цікаво, що на випробуваннях на полігоні Дагвей у Юті, мішенню був доволі реалістичний макет машини зенітного ракетного комплексу "Бук-М2" виробництва РФ.

Читайте також: У Польщі вивчали, якими озброєннями краще зупиняти рашистів

На відео можливо побачити, як високу точність Altius-700M, так й потужність бойової частини вагою 15 кг, яка порівняна за вагою з БЧ протитанкової ракети AGM-114 Hellfire. Але найголовнішим у цьому дроні є дальність ураження цілей - 160 км, а також час баражування - до 75 хвилин.

Сам Altius-700M є варіацією розвитку розвідувального БПЛА Altius-600, який постачається до ЗСУ, зі значним збільшенням можливостей. Але цей дрон загалом важив 12 кг, тобто менше за бойову частину ударної версії.

Altius-700M
Altius-700M

Але концептуально це той самий дрон з контейнерним запуском, що дозволяє запускати його з наземних, морських чи авіаційних платформ, наприклад - з вертольотів.

У Anduril також зазначили, що Altius-700M та Altius-600 побудовані за відкритою архітектурою, що дозволяє легко їх оновлювати та модернізувати. Звісну величезну увагу приділено автономності обох дронів, коли один оператор може одночасно керувати декількома БПЛА.

Читайте також: У Каховське водосховище повернулась вода, як це вплине на бойові дії: що показують супутникові знімки