xcounter
#

Американські B-52 повернулися в небо України

1517
Стратегічні бомбардувальники Boeing B-52 Stratofortress в супроводі винищувачів ПС ЗСУ
Стратегічні бомбардувальники Boeing B-52 Stratofortress в супроводі винищувачів ПС ЗСУ

Бомбардувальники знову відпрацювали спільні тренування поблизу окупованого РФ Криму

Сьогодні, 14 вересня 2020 року, у супроводі винищувачів Повітряних Сил Збройних Сил України, три стратегічні бомбардувальники Повітряних Сил США В-52Н знову з'явилися в повітряному просторі України.

Відзначається, що В-52 під прикриттям українських винищувачів взяли курс в акваторію Чорного моря для спільних дій з країнами-партнерами у сфері колективної безпеки.

Читайте також: Стратегічні бомбардувальники США Boeing B-52 Stratofortress вперше тренувалися над Україною (фото)

Такі патрулювання відтепер матимуть регулярний характер, адже місії В-52 в небі України, є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі RAF Fairford Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії.

Екіпажі бомбардувальників забезпечують можливості колективної оборони для США, союзників по НАТО і партнерів, а також стратегічні та оперативні можливості для стримування Росії.

Нагадаємо, вперше тренування B-52Н Stratofortress в українському повітряному просторі відбулися 4 вересня цього року. Тоді три американських літаки в супроводі українських МіГ-29 та Су-27 долетіли до узбережжя Азовського моря та деякий час кружляли між Мелітополем та Генічеськом.

Читайте також: ​Не просто проліт над Україною: американські B1В Lancer відпрацювали знищення кораблів у Чорному морі