xcounter
#

​Airbus повідомив про катастрофічні збитки та попередив, що це лише початок

184
Airbus вже зірвав поставку 60 літаків
Airbus вже зірвав поставку 60 літаків

Збитки від коронавірусу авіагіганта Airbus вже сягнули майже півмілярда євро

Авіаційний гігант Airbus повідомив про збитки у першому кварталі 2020 року у розмірі 481 млн євро. А дохід компанії знизився на 15% від рівня 2019 року. Про це повідомив генеральний директор Airbus Гійом Фарі.

За словами очільника компанії, Airbus, попри вже понесені збитки, знаходиться лише на початку кризи, яку спричинила пандемія коронавірусу. І ця криза стосується не тільки Airbus, а всієї аерокосмічної галузі вцілому.

Читайте також: Електромагнітна зброя: українські реалії
авиація коронавірус
Коронавірус прикував до землі тисячі літаків

"Ми знаходимося в тяжкій кризі, яку знавала аерокосмічна галузь за всю історію. Зараз необхідно працювати над тим, щоб поновити довіру пасажирів до авіаперевезень, оскільки ми тільки навчаємось існувати разом з цією пандемією", - повідомив Гійом Фарі.

Через коронавірус Airbus вивільнив тисячі робочих місць та шукає мільярди кридитів для порятунку ситуації. Зупинка виробництва вже зірвала поставку біля 60 літаків. Та в Airbus не впевнені, що зможуть зробити це у другому кварталі 2020 року.

Airbus А-350
Без авіакомпаній Airbus залишиться без замовників

Водночас карантинні заходи вже привели до того, що кількість пасажирських авіаперевезень впала до мінімуму. Тисячі літаків вимушено знаходяться на землі, а авіаперевізники - головні клієнти Airbus, не мають жодної впевненості у своєму майбутньому.

Загалом, вартість акцій Airbus вже впала на 60%, приблизно як і вартість акцій іншого авіагіганта Boeing. Останній навіть відмовився від масштабної угоди з купівлі Embraer за 4,2 млрд долл за 4,2 млрд долл.

Читайте також: ​Чому Росія не змогла запустити Т-14 "Армата" у серію