xcounter
#

3-тя ОШБр таємно провела наступ на одному з напрямків - оприлюднено деталі

3809
Скріншот з відео 3-ої ОШБр
Скріншот з відео 3-ої ОШБр

У 3-й ОШБр розповіли про успішні наступальні дії вглиб фронту - завдано серйозних втрат противнику

Пресслужба 3-ї окремої штурмової бригади вчора, 22 серпня, оприлюднила офіційну інформацію про наступальні дії у Харківській області та повернення територій. Раніше цього ж дня у бригаді оприлюднили відповідне відео: "Перші кадри з наступу у повному розпалі. Деталі згодом".

Як відзначають у 3-й ОШБр, контрнаступ розпочався трохи більш як тиждень тому, 15 серпня - бійцям бригади вдалося взяти під контроль батальйонний район оборони окупантів разом з взводними та ротними опорними пунктами російського окупаційного війська.

Читайте також: Поромну залізничну переправу через Керченську протоку перерізано: палає нещодавно відремонтований "Конро Трейдер"

Бійцям 3-ї ОШБр вдалося просунутися вглиб майже на 2 кв. км. І це за умови переважаючої сили противника у два з половиною рази без урахування сил підтримки.

Як зазначив полковник Андрій Білецький, командир бригади, їм вдалося виконати поставлене завдання на цьому напрямку - а саме збити наступальний потенціал 20-ї армії РФ.

Втрати ворога у живій силі становлять близько 300 осіб, також було знищено чи уражено значну кількість озброєння та військової техніки - і це лише протягом чотирьох днів наступальних дій бригади.

Власне, це черговий приклад успішної операції, коли її проведення трималося в цілковитій таємниці, як це було з наступом Сил оборони України у Курській області. Як відзначають у 3-й ОШБр, завдяки діям бригади вдалося відвести удар російського окупаційного війська з напрямку Макіївки, а також зменшити напругу на інших критичних ділянках.

Як зауважив командир бригади, успіх цих наступальних дій залежав від низки факторів - від ретельного планування і нестандартних рішень - до злагодженої роботи артилеристів, підрозділів протиповітряної оборони, розвідки тощо. "Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу - штурмовики", - наголошує Білецький.

Раніше Defense Express розповідав, що Курським проривом Україна показала НАТО, як воювати проти росіян.

Читайте також: У РФ самі злили фото з авіабази "Мариновка" із літаками в ангарах: промовисті результати атаки наших дронів