xcounter
#

​3000 апаратів ШВЛ за добу: "Новатор" очікує на замовлення для лікарень

940
Апарат ШВЛ від "Новатора"
Апарат ШВЛ від "Новатора"

ДП "Новатор" готовий виробляти 3000 апаратів штучної вентиляції легень за одну добу

Держпідприємство "Новатор" готове розпочати масовий випуск апаратів штучної вентиляції легень, які коштують не більше 20 тисяч гривень за одиницю.

Модель апарату штучної вентиляції легень заснована на розробці Массачусетського політехнічного інституту та ізраїльських вчених, які поставили за мету створити простий та доступний апарат.

Читайте також: "Тайфун", "Нептун" і "Отаман": п'ять головних подій тижня від Defense Express

Фахівці "Новатора" адаптували розробки під умови серійного масового виробництва, а також розробили програмне забезпечення до нього на основі медичних алгоритмів, які були надані одним з провідних виробників медичного обладнання.

Про це в інтерв'ю Defense Express розповів директор підприємства Олексій Свістунов. Зазначимо, що ДП "Новатор" - одне з провідних підприємств оборонного комплексу України, яке виробляє авіоніку, радари для літаків, засоби радіоелектронного придушення та інші електронні компоненти. Водночас це хмельницьке підприємство вже багато років, разом із оборонною продукцією, випускає медичне обладнання.

ИВЛ своими руками
Розробка ШВЛ від Массачусетського політехнічного інституту

"Після проведення підготовки до серійного виробництва ми будемо готові виробляти 3000 таких апаратів за добу. За підтримки держави у розгортанні виробництва їх ціна для лікарень та інших медичних установ буде складати, за нульової рентабельності для підприємства, меньше 20 тисяч грн," - повідомив Олексій Свістунов.

Виробництво та постачання цих апаратів може початися після отримання відповідного медичного сертифікату. Як очікують на "Новаторі", він буде отриманий у найкоротший термін. В першу чергу, завдяки використанню вже сертифікованих медичних комплектуючих цього апарату, використанню діючих медичних алгоритмів, а також досвіду підприємства.

ШВЛ від Новатора
Мішок Амбу - головна медична частина апарату ШВЛ від "Новатора"

"Основна медична частина нашого апарату ШВЛ - мішок Амбу, який використовується для штучної вентиляції легень у каретах швидкої допомоги. Медичні настанови щодо алгоритмів роботи були надані швейцарською компанією Hamilton Medical, яка виробляє медичне устаткування світового рівня", - підкреслив директор ДП "Новатор"

Читайте також: Електромагнітна зброя: українські реалії