xcounter
#

Знущання гуманітарним коридором

Росія застосовує практики терору та страху для руйнування та нищення цивілізованого життя
Вихід людей з небезпечної зони російських обстрілів
Вихід людей з небезпечної зони російських обстрілів
1075

Мусимо констатувати, що традиційною тактикою московитів є підміна понять і викривлення сутності реалій. Для цього вони свого часу придумали термін-мем "постправда". Те саме стосується і гуманітарних коридорів.

Вранці у вівторок, 8 березня, для Сум запрацював гуманітарний коридор під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста та за сприяння низки іноземних посольств в Україні. Українська влада забезпечила необхідний транспорт та налагодила організацію виїзду.

Це перше за 13 днів війни дотримання домовленостей агресором щодо рятування мирних мешканців, які потерпають від безперервного нищення путінськими окупантами.

Читайте також: Правила війни і звірства ворога: за кожне буде покарання (важливі аспекти)
Тут жили мирні люди...

Ситуація в Харкові, Маріуполі, інших містах, які потребують гуманітарного коридору, залишається на совісті окупантів. Як заявило Міністерство закордонних справ України, напередодні, 7 березня, всупереч досягнутим домовленостям, "РФ вчергове зірвала відкриття гуманітарних коридорів евакуації цивільного населення із оточених міст у Київській, Харківській, Донецькій та Херсонській областях".

Щоб зірвати евакуацію мешканців міста Ірпінь, як повідомив мер міста Олександр Маркушин, окупанти підірвали залізничну колію. При вивезенні людей автотранспортом загарбники цілеспрямовано стріляли у біженців. Та верхом цинічності окупантів стали їхні дії при евакуації мешканців Маріуполя єдиним, визначеним обома сторонами, маршрутом.

Коли українські оборонці розчистили дороги від мін, зняли інженерні загородження тощо, окупанти не випустили дітей, жінок, літніх людей з міста. Натомість ворог розпочав атаку саме в напрямку гуманітарного коридору. Командування ООС заявило, що "такі дії російських нелюдів є нічим іншим, як геноцидом народу України".

Наслідки бомбування пологового будинку у Маріуполі

Та окупанти вразили своєю варварською ницістю 9 березня, коли навмисно бомбували пологовий будинок у Маріуполі. В тому, що це була усвідомлена і спеціально продумана акція з боку російської влади немає жодного сумніву – за 4 години до бомбового удару представниця МЗС РФ Захарова на брифінгу назвала цих самих жінок-породіль нацбатами, а місця для народження дітей – вогневими позиціями. Тому в міжнародної громади не може бути сумніву, що Росія спеціально вбивала мирних людей.

Наслідки бомбування пологового будинку у Маріуполі

Це не перша така дія путінських терористів за останні дні. Російська сторона неодноразово порушувала домовленості про "зелений коридор" і починала обстріли. Тобто окупанти використовують гуманітарні коридори задля забезпечення свого просування. А самі гуманітарні коридори вони намагаються в ультимативній формі спрямувати до Росії і Білорусі. Більше того, начальник центру управління обороною РФ М. Мізінцев зробив заяву, що 2,5 млн українців "звернулися з проханням евакуювати їх до Росії", при цьому не надавши жодних підтверджень своїм словам.

Наслідки роботи російської артилерії

Тактика ницості, обману, ігнорування законів конвенційної війни, порушення будь-яких цивілізаційних норм, на жаль, стала вже звичною для країни, яка умовно називається Російською Федерацією, а по суті залишається московитською неоімперією.

Мусимо констатувати, що традиційною тактикою московитів є підміна понять і викривлення сутності реалій. Для цього вони свого часу придумали термін-мем "постправда".

Те саме стосується і гуманітарних коридорів. Погоджуючись на відкриття, окупанти часто використовують їх для виконання власних тактичних завдань і що, найстрашніше, – для холоднокровного вбивства мирних людей. Як визнав один із полонених московитів, такий наказ вони отримали від своїх командирів.

Поблизу Ірпіня

Мирні переговори, двосторонні домовленості, гуманітарний конвой, гуманітарний коридор – ці та інші терміни й поняття конвенційної війни, які спрацьовували в минулих протистояннях, путінська воєнщина та кремлівська адміністрація перетворили на елементи тактики та геостратегічної зброї проти демократії.

Путінізм намагається нав’язати домінування атмосфери абсолютного страху і тваринного виживання

Війна, яку розв’язав Путін проти України ще 2014 року, зруйнувала систему світової безпеки. За вісім наступних років міжнародна спільнота так і не дійшла думки щодо можливих варіантів збереження планети. Повномасштабна агресія Кремля проти України (насправді – світу) у лютому 2022 року засвідчила новий феномен сучасності – міжнародна спільнота визнає політичний режим нинішньої Росії агресором, готова його ізолювати і чавити економічно, однак примара ядерної війни зупиняє її від фізичної участі у приборканні глобального терориста. Такий шлях аж ніяк не зменшує небезпеку світової війни, лише відтягує її початок.

На захисті від підступного ворога

Агресія Кремля проти України ще раз продемонструвала, що ми маємо справу із підміною сутності міжнародного права і його термінів, коли вони використовуються окупантами з діаметрально протилежною метою. Маємо справу із технологіями руйнування та нищення цивільного цивілізованого життя.

Путінізм генерує через гуманітарні інструменти розв’язання безпекових проблем чергові пастки, переводячи реальні події в імітаційний стан, в якому намагається нав’язати домінування атмосфери абсолютного страху і тваринного виживання.

Наслідки дій агресора

Світ тривалий час балансує на межі можливості утримання миру і забезпечення перспективи демократичного розвитку для міжнародної спільноти. Зараз ми перебуваємо у точці біфуркації і будь-який помах крилом "чорного лебедя" може стати останнім для нашої великої і водночас крихкої планети.

Валерій Король, Григорій Любовець,

ГО "Центр комунікаційно-контентної безпеки»"

Читайте також: Закони війни та звичайна людяність: це не про путінських окупантів
ТЕГИ Війна