xcounter
#

Закони війни та звичайна людяність: це не про путінських окупантів

Мешканці Ірпіня виходять через прохід під зруйнованим мостом
Мешканці Ірпіня виходять через прохід під зруйнованим мостом
1010

Російські окупанти розбомбили центральну лікарню міста Ізюм, що на Харківщині. Окупанти розбомбили житлові райони Сум. Лише одна з цих бомб забрала життя 22 людей, серед яких три дитини. В Ірпені під Києвом російські загарбники бомбардували житлові квартали та зруйнували багатоповерхівку. Інформація щодо жертв уточнюється. (Повідомлення ЗМІ)

Війна триває чотирнадцятий день. Ворог остаточно розвіяв ілюзії щодо свого морального образу. Ця обставина підштовхує надати певні роз’яснення щодо звичаїв війни.

18 жовтня 1907 року під час Другої мирної конференції в Гаазі, в роботі якої брали участь представники 43 держав світу, було підписано Конвенцію про закони та звичаї сухопутної війни. Документ зберігається в архіві Уряду Нідерландів.

Відповідно до неї вважається неприпустимим:

a) застосовувати отруту або отруєну зброю;

b) віроломно вбивати чи ранити осіб, що належать до нації або армії супротивника;

c) вбивати чи ранити супротивника, який, склавши зброю або більше не маючи засобів захисту, беззастережно здався;

d) оголошувати, що ніякої пощади не буде;

В одній з українських квартир, куди влучив російський снаряд

e) застосовувати зброю, снаряди або речовини, здатні завдати зайві страждання;

f) неналежним чином використовувати прапор парламентера, національний прапор чи військові знаки розрізнення та форму ворога, а також відмітні знаки за Женевською конвенцією;

g) знищувати або захоплювати власність ворога, крім випадків, коли таке знищення або захоплення настійно вимагається військовою необхідністю;

h) оголошувати скасованими, призупиненими або неприйнятними для розгляду в суді права і позови громадян супротивної сторони.

Воюючій стороні також забороняється примушувати громадян супротивної сторони брати участь у військових діях, спрямованих проти їхньої власної держави, навіть у випадку, якщо вони перебували на службі такої воюючої сторони до початку війни. Крім цього переліку, забороняється будь-яким способом атакувати чи бомбардувати незахищені міста, селища, житлові будинки чи споруди.

Українські військові допомагають медикам вивезти жінку з небезпечної зони

При облогах і бомбардуваннях мають бути вжиті всі необхідні заходи для того, щоб уберегти, наскільки це можливо, будівлі, призначені для цілей релігії, мистецтва, науки чи благодійності, історичні пам’ятки, госпіталі та місця, де зібрані хворі і поранені, за умови, що вони не використовуються в цей час для військових цілей.

Крім всього іншого, забороняється мародерство у місті чи місцевості, навіть у випадку, якщо його взяли штурмом.

У мене особисто складається враження, що агресор має зобов’язання порушити всі пункти, визначені Гаазькою конвенцією. Панове, ми маємо справу зі звичайним злочинцем, перевдягнутим у військову форму.

Віктор Кевлюк, Пенсіонінформбюро - для Defense Express

Читайте також: Список військових злочинців армії РФ, які бомблять Харків: їхнє покарання невідворотне
ТЕГИ Війна