xcounter
#

Тінь Яроша та "розстрільні" списки: під росіянам горітиме земля і в Україні, і в РФ

Росіяни вчинили дії, що підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду – військові злочини, злочини проти людяності та геноцид
Українці рятуються з небезпечної зони обстрілу поблизу Ірпіня
Українці рятуються з небезпечної зони обстрілу поблизу Ірпіня
5187

Україна намацала вразливе місце російського окупанта, за яке можна болісно зачепити багатьох учасників так званої "спецоперації" РФ.

Йдеться про публікацію в Defence Express особового складу військових частин, які вчиняють військові злочини в Україні. Першими оприлюднені особисті дані військовослужбовців авіаційної дивізії, яка бомбардує житлові квартали Харкова. Видали всіх: від командирів ескадрилій до технічного персоналу, який обслуговує знаряддя вбивства мирного населення.

Ця акція може мати кілька цілей. Найбільш масштабна – засвітити путінських "витязів" та їхніх піднощиків снарядів у статусі майбутніх обвинувачених Міжнародного кримінального суду.

Читайте також: Список військових злочинців армії РФ, які бомблять Харків: їхнє покарання невідворотне

Раніше вони сподівалися відкараскатися від статті за військові злочини. Тепер їм це зробити буде значно важче.

Їхній розрахунок те що, що міжнародні трибунали займаються лише негідниками рівня "гітлера-путіна" і не помічають виконавців, помилковий. Прокурори відкинуть дурні виправдання на тему "поїздок на навчання" або "розвідпольотів без обстрілу мирного населення". Не братимуться вони до уваги і належність до техперсоналу, який "не знав", що споряджений бомбардувальник є вбивством громадян.

Росіяни вчинили дії, що підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду – військові злочини, злочини проти людяності та геноцид

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже заявив про достатність підстав вважати, що росіяни вчинили дії, що підпадають під юрисдикцію його суду – військові злочини, злочини проти людяності та геноцид. А британський міністр юстиції Домінік Рааб не залишив росіянам сумнівів, наголосивши, що "будь-який російський лідер і офіцер, який віддає злочинні накази, повинен знати, що йому загрожує лава підсудних та в'язниця".

Друга мета публікації "розстрільних" списків – посилення психологічного тиску на окупантів та їхні родини. Романтика у сприйнятті "путінського аса" швидко розмивається телекартинкою знищеного університету Каразіна чи роздертих авіаударом тіл харків'ян.

Зруйновані будівлі Харкова

Зафіксована персональна причетність військових до звірств проти мирного населення створює певний дискомфорт їхнім дітям, дружинам та батькам. Вони розуміють, що навіть частина оприлюдненої інформації викликала пильний інтерес до їхнього родича-військового злочинця та до них. Але натомість іще чекають свого часу дані про адресу проживання сім'ї "героя", розташування його дачі, номери автомобіля, місця навчання дітей, роботи дружини, їхні мобільні телефони.

Наслідки дій російських злочинців

У кращому разі вони стануть об'єктами громадського булінга. Наприклад, такого, як ось у цьому чудовому відео. Але можливі й радикальніші варіанти. Не можна виключати бажання багатьох активних українців познайомитися ближче з "героєм" та його близькими, так чи інакше, причетними до кривавих злочинів у їхній країні. Яких саме українців? На це питання легко відповість будь-який шанувальник кремлівської "зомбошухляди". Серед можливих опцій – "бендерівці", Ярош, "правосєки", "нацисти" з "Азова"...

Не можна виключати бажання багатьох активних українців познайомитися ближче з "героєм" та його близькими, так чи інакше, причетними до кривавих злочинів у їхній країні

Для малограмотного російського обивателя тінь кожного страху – велика і жахлива. Цей страх створює дискомфорт і вже чинним військовим злочинцям, і їхнім послідовникам, і усім їхнім близьким. Не виключено, що тінь Яроша, що карає, підштовхне росіян, які не встигли забризкатися українською кров'ю, до відмови від участі у військових злочинах. Це реально з урахуванням їхньої тотальної демотивації.

Натомість тих, хто по вуха в українській крові, цей страх супроводжуватиме до моменту оголошення їм обвинувального вердикту Міжнародного кримінального суду. Якщо українці, звичайно, дозволять їм дожити до цієї світлої миті.

Андрій Воропаєв, для Defense Express

Читайте також: Опубліковано списки полонених російських вояків: далі - буде
ТЕГИ Війна