xcounter
#

Об’єднані для України: інформаційні резонанси доби

Висновки Центру ККБ на тлі 28 доби путінської агресії
Збройні сили уособлюють нині воїнів, що захищають цивілізацію від російського фашизму
Збройні сили уособлюють нині воїнів, що захищають цивілізацію від російського фашизму
1918

28 доба цивілізаційної боротьби з терористичним путінством зброєю та солідарністю – в Україні, в Європі, у світі. Прояви солідарності – всеосяжні. Більш детально - у черговому огляді від фахівців Центру комунікаційно-контентної безпеки.

Світова трагедія цинізму, геноциду і терору в Україні з боку путінського режиму найболючіше проявляється передусім в смертях молодих громадян, дітей, підлітків.

Солідарний реквієм жорстокій, незбагненній, смерті 21-річної Юлії Здановської, української студентки, яка здобула срібну нагороду Європейської олімпіади з математики для дівчат 2017 року.

Читайте також: Рубіж оборони під Києвом: річка Ірпінь перетворюється на непрохідні болота

Дівчина загинула внаслідок ракетного обстрілу Харкова путінськими терористами на початку березня. Кафедра математики Массачусетського технологічного інституту започаткувала мотивуючу (безоплатну) програму для старшокласників з України у пам’ять про загиблу харків’янку. Проєкт назвали "Мрія Юлії".

Науково-практична спільнота світу солідаризує Україні. Як тільки експерти заявили про те, що «ерефія» може використовувати дані про погоду для планування біологічних чи хімічних атак в Україні або деінде, ЕВМЕТСАТ, великий постачальник метеорологічних даних для західних та інших урядів, негайно припинив співпрацю з Москвою. Раніше таку співпрацю припинили ще три європейські організації.

Світова інфраструктура життєвих процесів має виключитися для путінців за всіма напрямами. Вони хочуть варварства, то ж мають його отримати через точкове занурення в стан недосяжності надбань цивілізації.

Маємо прецедент доби – одночасно два президенти (Польщі і України) та прем’єр-міністр (Великої Британії) вказали на персональну відповідальність путіна за страхіття глобальної агресії. Зеленський говорив про це у зверненні до парламенту Італії, Джонсон – у Твіттері, а Дуда під час спільної пресконференції у Софії з президентом Болгарії Руменом Радевим.

"Те, що зараз відбувається в Україні, має свій прецедент з періоду Другої світової війни… Мої земляки сьогодні дивляться на Маріуполь і зі сльозами на очах кажуть: Маріуполь виглядає як Варшава в 1944 році, коли нацисти брутально, без жодного милосердя, бомбардували житлові будинки, вбиваючи людей і цивільне населення.

Сьогодні російська армія, російські лідери поводяться як гітлер, СС, як німецькі пілоти фашистської армії під час Другої світової війни. Це - безпрецедентні вбивства, на які вільний світ ніколи не зможе погодитися", – підкреслив Дуда. Є сподівання, що Польща в найближчий час прийме кардинальне рішення щодо дієвої участі на українських фронтах боротьби із путінським рашизмом.

Протягом доби легалізовано декілька векторів парламентсько-громадянських ініціатив солідарності України з боку парламентарів, європейських структур місцевого самоврядування, світового українства.

У Брюсселі відбулася установча зустріч міжпарламентської мережі "U4U United for Ukraine" ("Об’єднані для України"), яка об’єднує більш як 110 парламентаріїв з 28 країн, що активно підтримують Україну як у власних країнах, так і на міжнародному рівні.

Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи одноголосно ухвалив декларацію на підтримку України.

Водночас: ЄС має зміцнити свій східний фланг та збільшити постачання зброї Україні – євродепутат, голова європейської делегації в Комітеті асоціації Україна-ЄС Вітольд Ващиковський; Україна просить Захід про зброю, щоб самотужки закрити небо над країною – Климпуш-Цинцадзе; СКУ вчергове закликав членів НАТО якнайшвидше надати Україні більше оборонного озброєння тощо.

Україна спонукає цивілізований світ до солідарності з жертвам терору та геноциду з боку кремлівського режиму: українські енергокомпанії закликали західних партнерів припинити співпрацю з росією; розслідування воєнних злочинів росії почали вже сім країн, зокрема і Франція – Венедіктова.

Санкційний простір глобального світу протистоїть варварству геноцидності дій путінців в Україні та світі: Мінтранс рф заявляє про втрату 78 літаків через санкції; Італія заморозила активи російських олігархів на понад €800 мільйонів; фармацевтичний гігант Novartis обмежує роботу в росії; російські лікарі вже скаржаться на нестачу більш ніж 80 видів препаратів.

Цивілізаційний примус до миру – це не побажання, це циркуляр сучасної цивілізації миру та демократії щодо узгоджених дій проти неоварварства путінської Росії.

Світ міжнародного спорту продовжує підтримку солідарності із Україною і її жертовною боротьбою проти путінства: легендарний боксер Пакьяо підтримав Україну, боксер Ломаченко відмовився від бою з Камбососом (абсолютним чемпіоном світу у легкій вазі), оскільки захищає Україну в лавах територіальної оборони, головний тренер футбольного клубу "Верес" Юрій Вірт виставив на аукціон свою медаль переможця Кубка УЄФА, український каратист Вячеслав Горуна продає олімпійську медаль заради допомоги ЗСУ. Російські клуби виключили з баскетбольних єврокубків.

Шириться рух солідарності в різних країнах і сферах:

  • влада Риги зобов'язала посольство рф повісити табличку «вулиця Незалежності України»;
  • гурт Måneskin скасував концерти в росії;
  • у Торонто стартував Всесвітній кіномарафон на підтримку України;
  • Північна Македонія зупинила мовлення пропагандистів russia today;
  • нафтовий гігант TotalEnergies згортає бізнес у росії;
  • Siemens призупинив постачання "Сапсанів" для російської залізниці;
  • французький банк Credit Agricole припинив діяльність у росії;
  • Takflix випустив добірку фільмів про Маріуполь;
  • засновник Noosphere Ventures передав Дніпру мільйон доларів для переселенців;
  • Британія передала Україні 3,7 мільйона одиниць медичних засобів;
  • Oriflame згортає бізнес у росії.

Антисолідарність з боротьбою України за мирність міжнародної спільноти теж має свій вектор розвитку і ці приклади потребують публічного світового розголосу:

Міністр МЗС України Кулеба вступився за українця, якого звільнили у Баден-Бадені за відео про напад РФ – Ігор Голод на своїй сторінці у Facebook написав, шо працював в ресторані Баден-Бадена барменом і його звинуватили в расизмі, а потім звільнили за відеозвернення до росіян через війну Росії проти України;

Німеччина демонструє зануреність в комунікаційно-контентну фальш Москви. Особливо важливі для нашого розуміння аргументи німецьких експертів. У ФРН тема геноциду в Маріуполі стала табу, бо у разі визнання фактів геноциду проти українців у Маріуполі та інших населеннях пунктах України Німеччина і Захід загалом зазнають краху власних цінностей – таку думку висловила директор з питань Центрально-Східної та Східної Європи берлінського центру Liberale Moderne, ексдепутат Бундестагу Марілуїзе Бек під час онлайн-дискусії на тему "Війна за незалежність України: рахунок пошкоджень і підтримки Заходу".

"Бо якщо розпочнеться дискусія в парламенті, про те, що коїться геноцид у Європі, в нашому безпосередньому сусідстві, за дві годинах льоту від нас, а ми дозволяємо це, - ми будемо почуватися некомфортно і змушені будемо робити більше. Йдеться про відповідальність. Якщо з'ясується, що був геноцид не лише в Маріуполі, а й в інших містах, зокрема в Харкові, тоді Захід також буде зруйнований певною мірою. Йдеться про цінності", - пояснила Бек.

Така розгубленість німецьких політиків, яка екстраполюється на суспільство (воно загалом підтримує Україну), вказує на неготовність берлінського істеблішменту відповідати на цивілізаційні виклики та адекватно реагувати.

Тому в цій царині Москва має традиційні шанси переграти Берлін, а це вже являє собою загрозу для європейської безпеки. Для України цей прецедент має слугувати відправною точкою для оновлення інформаційної діяльності в Європі і Німеччині, зокрема.

Публічний простір ЄС завжди був полем для комунікаційно-контентних сутичок і битв з кремлівськими агресіями, однак саме зараз ми маємо безпрецедентний шанс на перемогу. Утримати увагу європейської громади та донести до неї сутність двобою з московитським неоварварством є нашим першочерговим завданням.

Вражає неадекватність темпів дій та недолугість аргументів політиків, які мали б очолити протистояння путінству, передусім цивілізаційне, дипломатичне та політичне. Натомість ми бачимо досить відсторонені доводи щодо термінів, рішень, дій: ЄС розділився щодо енергетичного ембарго проти РФ, оскільки міністри закордонних справ країн ЄС так і не дійшли порозуміння щодо того, чи вводити санкції проти енергетичного сектора Росії через її вторгнення в Україну.

Путінці намагаються підкорити криптосвіт для своїх злочинних дій: криптовалюти допомагають РФ уникати санкцій – Європейський центрбанк. "Воїнами світла" у боротьбі з путінцями і тими, хто їх підтримує, виступає зараз хакерське об'єднання Anonymous. Хакери зламали базу даних Nestle через її позицію щодо продовження роботи в РФ попри війну проти України. Також Anonymous пригрозили усім компаніям, які продовжують працювати в Росії – якщо протягом 48 годин вони не покинуть РФ, то стануть ціллю хакерів.

Далі - буде...

Валерій Король, Григорій Любовець, ГО "Центр комунікаційно-контентної безпеки"

Читайте також: Полювання на Лукашенка: Хто отримає ліцензію на відстріл диктатора