xcounter
#

ЗСУ вщент спалили РЛС і пускову до ЗРК С-400: схоже, рашисти "забули" про надздібності свого ЗРГК "Панцирь"

4409
ЗСУ вщент спалили РЛС і пускову до ЗРК С-400: схоже, рашисти "забули" про надздібності свого ЗРГК "Панцирь"

Окупанти втратили важливий радар та пускову до свого зенітного ракетного комплексу С-400

Збройні Сили України знищили вкрай цінну та важливу для рашистів систему – у мережі з’явилися фото, які свідчать про те, що російське військо втратило одразу два важливі компоненти свого новітнього зенітного ракетного комплексу С-400 "Триумф".

Читайте також: У РФ для захисту від дронів почали ставити солянку з С-400, "Панцирів" та арктичних машин у напряму Москви (відео)

Так, рашисти скаржаться на те, що внаслідок високоточного удару було знищено одразу пускову установку 5П85СМ2-1 комплексу та, що насправді найважливіше – радіолокаційну станцію 92Н6A.

Це – доволі рідкісні цілі і важливі цілі в усіх аспектах. Наприклад, це лише другий підтверджений факт на фото та відео знищеної пускової 5П85СМ2-1 комплексу С-400.

Пускова 5П85СМ2-01 ЗРС С-400
Пускова 5П85СМ2-01 ЗРС С-400, фото ілюстративне

Нагадаємо, що вперше СПУ цього комплексу вдалося дістати у листопаді 2022 року, тоді, як відзначалося, у неї було поцілено ракетою GMLRS з ракетного комплексу HIMARS.

Але водночас найважливіше тут, звичайно, те, що ЗСУ вперше вдалося знищити саме радіолокаційну станцію комплексу С-400 – нагадаємо, що радар 92Н6A відповідає за пошук, ідентифікацію, супровід та наведення на ціль, і тому його знищення фактично "паралізує" роботу всього зенітного ракетного комплексу.

С-400 ЗРК РФ знищено
Зліва-направо: пускова, радар 92Н6Е та 96Л6Е

Окремо варто акцентувати увагу ще на такому факту: "офіційна" дальність найбільш далекобійної ракети, яку використовує ЗРК С-400, а саме 40Н6Е, становить 380 км.

Водночас, як стверджують самі окупанти, у ЗРК поцілили з ракетної системи HIMARS, з якої ЗСУ можуть стріляти ракетами GMLRS на відстані до 84 км – що наштовхує на думку, що окупанти були вимушені аж настільки близько "підпустити" свій С-400 до лінії фронту.

Також невідомо, а чи прикривав російський С-400 якийсь інший комплекс, наприклад, той же ЗРГК "Панцирь-С1" – рашисти неодноразово заявляли, що він начебто "вміє" ефективно збивати ракети GMLRS (що насправді доволі сумнівно) і за їхньою логікою він мав би впоратися з задачею "прикрити цінний С-400 від ракет з HIMARS".

Читайте також: Західні аналітики думають, що РФ може продати свої С-400 та Су-57 В’єтнаму, і це "багато що пояснює"