xcounter
#

У Збройних Силах України призначені нові командуючі ПС, ДШВ та трьох оперативних командувань

Про кадрові рішення було оголошено на тлі військових навчань на півдні країни
Володимир Зеленський представив  нових командуючих у ЗСУ під час відвідин військових навчань на півдні  України
Володимир Зеленський представив нових командуючих у ЗСУ під час відвідин військових навчань на півдні України
1140

Президент Володимир Зеленський призначив нових командувачів у Збройних силах України. Oпубліковано відповідні укази.

Командувачем Десантно-штурмових військ призначено полковника Максима Миргородського. Полковник Миргородський був командиром 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Він – перший учасник війни на сході України, який став повним лицарем ордена Богдана Хмельницького.

Зеленський представив нових командувачів під час поїздки на острів Зміїний: "Це досвідчені офіцери, і, найголовніше, і це зараз є нашим підходом – усі вони мають бойовий досвід". фото Офісу Президента

Командувачем Повітряних сил призначено генерал-майора Миколу Олещука, звільнено генерал-полковника Сергія Дроздова. До цього генерал-майор Олещук обіймав посаду начальника штабу – першого заступника командувача Повітряного командування "Схід". Він є вихідцем з Зенітно-ракетних військ. Був командиром зенітної ракетної бригади, потім проходив службу на посаді заступника начальника штабу командування Повітряних сил.

Читайте також: Руслана Хомчака звільнено з посади Головнокомандувача ЗСУ, його замінить Валерій Залужний
На навчаннях. Фото Офісу Президента

Президент погодив і міністр оборони призначив ще декількох воєначальників.

Командувачем оперативного командування "Південь" став генерал-майор Андрій Ковальчук. Зеленський зазначив, що генерал-майор Ковальчук має звання Героя України. Під час активних боїв на Донбасі він командував 80-ю аеромобільною бригадою. Учасник оборони Луганського аеропорту. Двічі поранений. Нагороджений двома орденами Богдана Хмельницького.

Командувачем оперативного командування "Схід" призначено генерал-майора Олега Мікаца. Генерал-майор Мікац із вересня 2014 керував обороною Донецького аеропорту, відзначився рішучими діями як командир у бойових діях.

На навчаннях. Фото Офісу Президента

Командувачем оперативного командування "Захід" став полковник Сергій Літвінов. Полковник Літвінов за особистий внесок у зміцнення обороноздатності України, мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, високий професіоналізм та зразкове виконання службових обов'язків нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

Заступником начальника Генерального штабу призначено полковника Володимира Коваля.

Зеленський представив нових командувачів під час поїздки на острів Зміїний. "Це досвідчені офіцери, і, найголовніше, і це зараз є нашим підходом – усі вони мають бойовий досвід", – підкреслив Президент. Також “під час робочої поїздки до Миколаївської області президент України Володимир Зеленський відвідав командно-штабне тренування за участю командування Об’єднаних сил та інших органів військового управління Збройних сил України із залученням військових частин та підрозділів”, – йдеться у повідомленні Офісу Президента.

Під час навчань у Миколаївській області. Фото Офісу Президента

Низка призначень виглядає логічним продовженням кадрових змін після того, як 27 липня з посади Головнокомандувача Збройними силами України було звільнено Руслана Хомчака, яку він займав з 27 березня 2020 року. Новим Головнокомандувачем ЗСУ було призначено Валерія Залужного, до того - командувача Оперативного командування "Північ".

Також було змінено начальника Генерального штабу ЗСУ - на цю посаду призначено генерал-майора Сергія Шапталу. А генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка, до того - командувача Десантно-штурмових військ, було призначено на посаду заступника головнокомандувача ЗСУ.

Читайте також: Олександр Миронюк прокоментував своє звільнення з посади заступника Міністра оборони України (ексклюзив)