xcounter
#

Рашисти відстріляли впритул Х-22 по Сарнам, більшість "промазали"

6939
Пуск крилатої ракети Х-22 із бомбардувальника Ту-22М3 рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск крилатої ракети Х-22 із бомбардувальника Ту-22М3 рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Проблеми із запасами радянських ракет в армії РФ стають все більш явними

Увечері 28 серпня росіяни завдали ракетний удар по місту Сарни у Рівненській області. Голова Рівненської ОВА Коваль повідомляв, що ворог випустив чотири ракети, які уразили військовий об'єкт, та пошкодили понад 30 цивільних будинків, приміщення центральної лікарні, високовольтну лінію передач. Крім того, після влучання ворожих ракет загорівся лісових масив площею в 1 гектар.

Сьогодні управління Нацполіції у Рівненській області заявило, що для вчорашнього удару по Сарнам рашисти задіяли стратегічні бомбардувальники типу Ту-22М3, які випустили чотири ракети. В оригінальному повідомленні було вказано "Х-101", але схоже, тут - фактологічна помилка, і рашисти відстріляли по Сарнам саме Х-22.

Читайте також: "Оникс" рашистів влаштував "бавовну" в окупованому Криму замість долетіти до Одеси (відео)
Рашистський Ту-22М3 з Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів

Сарни знаходяться менш ніж за 100 км від державного кордону з Білоруссю. І на цьому тлі вже виглядає специфічним факт, що для удару по цьому прикордонному українському місту РФ вирішила застосувати ракети Х-22 з "паспортною" дальністю стрільби до 600 км.

Автори ресурсу "Беларускі Гаюн" стверджують, що учора пуски ракет із рашистських Ту-22М3 були чутні в районі міст Туров та Мозирь Гомельської області. Якщо їх дані вірні, то виходить, що 28 серпня росіяни відстріляли свої Х-22 на дистанції взагалі 150-200 км від місця фактичного влучання.

З однієї сторони, за умови стрільби на такій дистанції ракети летять взагалі лише 3-5 хвилини до цілі, що майже не лишає часу на реагування. З іншої сторони, настільки мала дистанція стрільби може вказувати на поганий технічний стан цих самих ракет Х-22, які учора росіяни випустили по Сарнам. Тим більш, настільки великий обсяг ураженої цивільної інфраструктури показує, що більшість випущених учора ракет РФ «промазали» по своїй головній цілі.

Також варто зазначити, що аналогічну тактику стрільби армія РФ використала для удару по Миргороду 24 серпня 2022 року – пуск аж 4 ракет типу Х-22, щоб забезпечити гарантоване ураження одного об'єкта.

Підготовка до вильоту ворожого Ту-22М3 з ракетами Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Чому рашисти ракетами Х-22 б'ють по цивільних та чи можливо її перехопити