xcounter
#

Рашисти тікають з-під Києва та Чорнобильської зони

2970
Війська окупанта, фото ілюстративне
Війська окупанта, фото ілюстративне

Водночас, наші військові попереджають – війська ворога ще можуть завдати шкоди

Маємо одразу декілька офіційних повідомлень, які свідчать – агресор відводить як мінімум частину своїх військ із Київської області та Чорнобильської зони відчуження, ймовірно – на посилення свого угрупування на Сході, або ж на переформування після втрат. Водночас, частина окупантів все ще лишається в Київській області і здатна завдати шкоду.

Наші військові оглядають знищений танк ворога, ілюстративне фото з відкритих джерел

Зокрема, під час телемарафону голова Київської обласної військової адміністрації Павлюк генерал-лейтенант Павлюк повідомив, що сили противника почали відходити ще цієї ночі. Тоді ж до кордону з Білоруссю вирушила перша колонна ворога в складі 100 одиниць техніки.

Читайте також: Шоломи з Другої світової, один сухпай на 12 осіб та іржаві автомати: про що розповідають полонені з так званої "ДНР"

Під час свого брифінгу заступник начальника штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України бригадний генерал Олександр Грузевич доповнив, що на даний момент у напрямку Білорусі вирушило декілька колон ворога в 700 одиниць. Як наголосив Грузевич, це аж ніяк не означає, що рашисти повністю покинули Київщину – їх сили в регіоні ще достатньо міцні, щоб завдати нам шкоду.

Окупанти на БМП, фото ілюстративне

Водночас, прес-служба державної корпорації "Енергоатом" підтвердила факт, що війська окупантів забираються геть із території Чорнобильської зони відчуження та Чорнобильської атомної електростанції. Також "Енергоатом" підтвердив повідомлення, що росіяни копали шанці в "Рудому лісі" - найбільш небезпечному місці біля ЧАЕС, тому окупанти в цьому районі отримали високі дози радіації та "променеву хворобу".

Показово, що перш ніж забратись геть, рашисти підписали для "Енергоатому" папірець, підпис під яким поставив генерал-майор Якушев, командувач Сибірським округом військ Росгвардії.

Документ, який окупанти передали керівництву ЧАЕС, перш ніж почати вивід своїх військ, фото - прес-служба "Енергоатому"
Читайте також: Бійці ЗСУ знищили окупантів, які приїхали воювати з російської військової бази в Абхазії