xcounter
#

Путін "застеріг" Ізраїль від наземної операції проти ХАМАС пообіцявши "серйозні наслідки"

9379
Ізраїль активно готується до наземної операції(всі фото: ЦАХАЛ)
Ізраїль активно готується до наземної операції(всі фото: ЦАХАЛ)

РФ остаточно і на офіційному рівні доєдналась до Хезболли та Ірану проти Ізраїлю

Причетність РФ до кривавої терористичної атаки ХАМАС на Ізраїль, у результаті якої рахунок жертв вже перевищив 1300 загиблих, з яких більшість - цивільні, отримала нове підтвердження.

Окрім того, що ХАМАС використовує російське озброєння, а Хезболла погрожує використати протикорабельні берегові комплекси "Бастион" з ракетами "Оникс", тепер й сам російський диктатор Путін прямо "застеріг" Ізраїль від проведення наземної операції у Секторі Гази.

Читайте також: Baykar розпочав передпольотні тести палубного Bayraktar TB3

Під час саміту СНГ у столиці Киргизстану Бішкеку, Путін заявив, що наземна операція Ізраїлю "загрожує серйозними наслідками для всіх сторін". Мовляв, використання важкої техніки у житлових кварталах - це "важка справа", а без неї - "ще важче".

ЦАХАЛ

Й саме тому на думку російського диктатора необхідно "сісти за стіл переговорів" та утворити "незалежну палестинську державу зі столицею у східній частині Єрусалиму". Таким чином у Кремлі знову проігнорували факт масової різанини з боку ХАМАС, зв'язавши це з боротьбою палестинців.

І хоча заява доволі розмита, але попередження про "серйозні наслідки" для Ізраїлю йде в унісон з заявами вже згаданої Хезболли, а також Ірану, який не підтверджує свою участь у сприянні терористичній атаці ХАМАС.

ЦАХАЛ

Водночас президент Ірану Ібрагім Раїсі вже заявив, що "всі ісламські та арабські країни та всі вільні люди світу мають досягти серйозного зближення та співпраці на шляху до припинення злочинів сіоністського режиму проти пригніченої палестинської нації".

Своєю чергою Вашингтон відкрито попередив Тегеран, що йому не слід втручатися у війну в Ізраїлі, як і будь-які інші країни. Але з огляду на це у Москві цю заяву просто ігнорують. Більше того, вочевидь планують розіграти традиційний маневр під назвою "нас там немає".

Варіантів при цьому у РФ відносно дій на боці терористів безліч. І починаються вони з грошової підтримки та передачі ще більшої кількості озброєння до бойовиків, наприклад, до Хезболли. І для цього у Кремля є всі інструменти включно з авіабазою у Сирії, через яку можливо перекинути зброю.

Читайте також: Українські ракети на 750-1000 км: що це та скільки часу необхідно на початок серійного виробництва