xcounter
#

Повітряні Сили вперше у цьому році провели навчання підрозділів РЕБ

3609
Навчання проводило Повітряне командування "Захід"
Навчання проводило Повітряне командування "Захід"

Темою навчань було подавлення засобів зв’язку та радіолокаційних станцій, котрі керують діями авіації умовного противника

Окремий батальйон радіоелектронної боротьби, що входить до складу Повітряного командування "Захід", провів навчання по подавленню виявлених радіомереж умовного противника, і також – по постановці перешкод бортовим РЛС авіації умовного противника.

Це були перші у цьому році навчання саме підрозділів РЕБ, котрі проводили Повітряні Сили України.

Читайте також: "Зенітна парасолька" над танками: росіяни шукають, чим збивати українські Bayraktar TB2
Станція радіоелектронної боротьби Повітряних Сил України на позиції, фото - прес-служба Повітряного командування "Захід"

Як розповіла прес-служба Повітряного командування "Захід", навчання батальйону РЕБ відбувалось за наступним сценарієм.

За лічені хвилини підрозділи батальйону РЕБ були приведені у повну бойову готовність та висунулись на позиції, щоб практиці відпрацювати усі можливі сценарії.

Один із операторів станції РЕБ за своїм робочим місцем, фото - прес-служба Повітряного командування "Захід"

Першим бійці підрозділу РЕБ виконали завдання подавлення радіозв’язку противника, наступне завдання – подавлення бортових РЛС авіації умовного противника.

Крім того, бійці батальйону РЕБ Повітряного командування "Захід" вчилися протидіяти диверсійно-розвідувальним групам та долати заражену місцевість.

Бійці окремого батальйону РЕБ Повітряного командування "Захід" шикуються перед виконанням завдань, фото - прес-служба Повітряного командування "Захід"

Слід окремо відмітити: прес-служба Повітряних Сил у червні цього року розповідала про факт проведення загальнонаціональних навчань протиповітряної оборони, і для проведення таких маневрів залучались тільки підрозділи радіотехнічних військ і зенітно-ракетних військ.

Під час загальнонаціональних навчань ППО у червні цього року був помічений зокрема "ратитетний" безпілотний комплекс Ту-143, котрий виконував роль повітряної мішені

Також варто нагадати, що Повітряне командування "Захід" відзвітувалось про факт постановки на бойове чергування систему автоматизованого управління авіацією та протиповітряною обороною "Ореанда".

І це – крок, який суттєво посилить ППО нашої країни на кордоні з Білоруссю.

Автоматизована система "Ореанда" розміщується на автомобільному шасі, тому може розгортатись у будь-яких районах дій наших Повітряних Сил
Читайте також: Автоматизація без грошей: як одеський "Телекарт-Прилад" воював за "Простір" на Широкому Лані