xcounter
#

Окупанти перевірять, чи втонуть їх поїзди з боєприпасами на переправі біля Куп’янська

44990
"Залізничні війська" армії РФ відпрацьовують наведення залізничної паромної переправи, ілюстративне фото довоєнних часів
"Залізничні війська" армії РФ відпрацьовують наведення залізничної паромної переправи, ілюстративне фото довоєнних часів

Або ще раз про те, чому Збройним Силам України потрібно якомога більше систем HIMARS для знищення об’єктів рашистів

Із власних джерел Defense Express стало відомо, що російські окупанти вирішили повторити провальну історію з наведенням понтонних переправ. Але на цей раз для своїх логістичних вправ орки обрали не Білогорівку, а Куп’янськ на Харківщині, наводити будуть не автомобільні, а залізничні понтони, якщо конкретніше – залізничний понтонний міст типу МЛЖ-ВФ-ВТ.

Наскільки відомо, уже встановлюють останні понтонні секції, і так росіяни збираються налагодити залізничну логістику для своїх військ по маршруту Вовчанськ – Куп’янськ-вузловий, будуть возити техніку, боєприпаси і пальне.

Читайте також: Рашисти "лататимуть" рейки, які "заважають" перекидати танки з окупованого Криму
Армія РФ відпрацьовує облаштування польової залізничної переправи для пересування танкових підрозділів, серпень 2021 року, фото ілюстративне

Взагалі історія тут виглядає так. Рашисти самі знищили цей залізничний міст на підході до Куп’янська ще у перші дні повномасштабного вторгнення, наприкінці лютого 2022 року.

Як відновити об’єкт – окупанти озадачились лише наприкінці травня. Чим показали свою обмеженість та недалекоглядність, бо зібрались переводити війну в "затяжну фазу", не маючи в своєму розпорядженні налагодженої логістики на важливому напрямку.

Залізничний міст на підході до Куп'янська, який знищили рашисти у перші дні вторгнення, фото з відкритих джерел

Спочатку орки сподівались, що зможуть мобілізувати на тимчасово окупованих районах Харківщини цивільних залізничників для відновлення самого мосту. Але були послані вслід за крейсером "Москва". Тому ворог і був вимушений пригнати цілу бригаду "залізничних військ", аби навести свій МЛЖ-ВФ-ВТ біля Куп’янська.

Ймовірно, росіяни міркували так. Міст МЛЖ-ВФ-ВТ можна розгорнути на довжину до 500 метрів, а ріка Оскол, що протікає біля Куп’янська має ширину течії "усього" до 250 метрів. За паспортними характеристиками, міст МЛЖ-ВФ-ВТ начебто здатен приймати повноцінний залізничний ешелон. Тому прокласти таку тимчасову переправу для армії РФ здалось "хорошим виходом".

Армія РФ відпрацьовує розгортання понтонного моста МЛЖ-ВФ-ВТ, серпень 2017 року, фото з відкритих джерел

Але рашисти у дечому прорахувались: у них нема досвіду, як підтримувати довготривалу роботу таких тимчасових залізничних переправ.

Міст МЛЖ-ВФ-ВТ "залізничні війська" РФ розгортали максимум на добу, в рамках "показушних" навчань, і одразу ж згортали - за цінами 2020 року, такий виріб коштував понад 3 мільярди рублів.

Армія РФ відпрацьовує розгортання понтонного моста МЛЖ-ВФ-ВТ, серпень 2017 року, фото з відкритих джерел

Тому не виключено, що на цій тимчасовій залізничній переправі рашистів біля Куп’янська може трапитись чергова "бавовна", через порушення правил техніки безпеки. І до "підводних військ" армії РФ на дно Осколу перейде наприклад одразу цілий ешелон з боєприпасами.

Але дана історія яскраво показує, чому Україні потрібно багато комплексів HIMARS від американських союзників. Бо Збройним Силам України потрібна "довга рука", яка б допомога "обрізати" усі можливі логістичні маршрути в тилу ворога. В тому числі – відправляти на дно їх переправи.

"Залізничні війська" армії РФ відпрацьовують наведення залізничної паромної переправи, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: По яким цілям в тилу окупантів найкраще всього застосовувати HIMARS та M270