xcounter
#

​Найкращих артилеристів ЗСУ нагородили грошовими преміями та перехідними призами (відео)

3427
В ЗСУ підбито підсумки змагань на кращий артилерійський підрозділ / Володимир Патола
В ЗСУ підбито підсумки змагань на кращий артилерійський підрозділ / Володимир Патола

Командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський підбив підсумки змагань на кращий артилерійський підрозділ, вручив переможцям сертифікати на грошові премії і перехідні призи та привітав "богів війни" з професійним святом

На полігоні міжвидового центру підготовки ракетних військ і артилерії Збройних Сил України завершилися тривалі змагання. За звання найкращих боролися понад півтисячі представників 14 артилерійських підрозділів Збройних Сил України.

Defense Express, підсумки змагань на кращий артилерійський підрозділ, ЗСУ, Збройні сили України, Командувач СВ, Олександр Сирський
Defense Express, підсумки змагань на кращий артилерійський підрозділ, ЗСУ, Збройні сили України, Командувач СВ, Олександр Сирський
Defense Express, підсумки змагань на кращий артилерійський підрозділ, ЗСУ, Збройні сили України, Командувач СВ, Олександр Сирський

Читайте також: ЗСУ збираються закупити 152-мм чеські колісні САУ Dana-M2

-

- Панове генерали, офіцери, сержанти, солдати, шановні бойові друзі! 2 тижні ви змагалися за право отримати звання найкращого артилерійського підрозділу Збройних Сил України! І ці змагання проходили у достатньо напруженій але відвертій та чесній боротьбі. Мені також приємно , що це свято і ця урочиста подія співпали з нашим професійним святом Днем ракетних військ і артилерії. Ракетні війська і артилерія – це найпотужніший і наймогутніший рід військ Збройних Сил України. Їм належить вирішальна роль у знищенні ворога у знищенні його живої сили та вогневих засобів. Завдяки нашим воїнам-артилеристам, Вам усім ми спромоглися звільнити більшу частину Донецької і Луганської областей. Тому сьогодні я від Головнокомандувача Збройних Сил України, Начальника генерального штабу, від себе особисто вітаю вас усіх із цим святом, всім бажаю міцного здоров’я, сімейного затишку, сімейного благополуччя, успіхів при виконанні бойових завдань і головне - щоби ви усі поверталися після їх виконання живими і неушкодженими! – звернувся до присутніх воїнів-артилеристів командувач Сухопутних Військ Збройних сил України Олександр Сирський.
Defense Express, підсумки змагань на кращий артилерійський підрозділ, ЗСУ, Збройні сили України, Командувач СВ, Олександр Сирський

Серед мінометних батарей ІІІ місце та сертифікат на 31 тисячу гривень отримали артилеристи 54 окремої механізованої бригади Сухопутних Військ Збройних Сил України.ІІ місце та сертифікат на 111 тисяч гривень вибороли мінометники 79 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, а І місце і сертифікат на 135 тисяч гривень - представники окремого батальйону 36 окремої бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Серед причіпних артилерійських батарей Збройних ІІІ місце і сертифікат на 44 тисячі гривень здобули представники 95 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, ІІ місце і сертифікат на 120 тисяч гривень вибороли гарматники 406 окремої артилерійської бригади Командування морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України, а найкращим у номінації, виборовши І місце, став особовий склад 55 окремої артилерійської бригади Сухопутних Військ Збройних Сил України, за що отримав сертифікат на 230 тисяч гривень.

Серед самохідних артилерійських батарей місця розподілилися наступним чином:

ІІІ місце – 25 окрема повітряно-десантна бригада Десантно-штурмових військЗСУ (сертифікат на 41 тисячу гривень);

ІІ місце 36 окрема бригада Морської Піхоти Військово-Морських Сил ЗСУ (сертифікат на 99 тисяч гривень);

І місце – 26 окрема артилерійська бригада Сухопутних Військ ЗСУ (сертифікат на 200 тисяч гривень).

Серед розрахунків реактивних артилерійських батарей:

ІІІ місце – 35 окрема бригада морської піхоти Військово-Морських Сил ЗСУ (сертифікат на 29 тисяч гривень);

ІІ місце– 93 окрема механізована бригада Сухопутних Військ ЗСУ (сертифікат на – 99 тисяч гривень);

І місце – 81 окрема аеромобільна бригада Десантно-штурмових військЗСУ (сертифікат на – 140 тисяч гривень).

Серед протитанкових батарей: Збройних Сил України ІІ місце 406 окрема артилерійська бригада Командування морської піхоти Військово-Морських Сил ЗСУ ( сертифікат на 90 тисяч гривень). Посівши І місце, найкращими протитанкістами стали військовослужбовці 55 окремої артилерійської бригади Сухопутних Військ ЗСУ (сертифікат на 205 тисяч гривень).

Також після нагородження відбулася церемонія вручення артилеристам беретів нового зразка.

Найкращим військовослужбовцям артилерійських бригад Сухопутних військ ЗС України вручають берети нового зразка / Володимир Патлоа
Берет нового зразка артилеристів / Фото: 26 окрема артилерійська бригада СВ ЗСУ

"Ми завершили проведення конкурсу на найкращий артилерійський підрозділ ЗСУ. І я радий, що більшість номінацій і більшість перших місць зайняли артилерійські підрозділи Сухопутних військ Збройних сил України", – з гордістю констатував командувач сухопутних військ Олександр СИРСЬКИЙ.

Олександр СИРСЬКИЙ: "Я радий, що більшість номінацій і більшість перших місць зайняли артилерійські підрозділи Сухопутних військ Збройних сил України"

Матеріал проілюстровано фотографіями Володимира Патоли.

Нагадаємо, що 3 листопада в Україні вчергове відзначили День ракетних військ і артилерії, а також День інженерних військ.

"Артилеристи й сьогодні відіграють важливу роль на полі бою, залишаючись грізною вогневою силою українського війська" – відзначив Глава Держави вітаючи українських артилеристів.

Раніше Defense Express повідомляв, що ЗСУ збираються закупити 152-мм чеські колісні САУ Dana-M2, "Смерчі" отримають нове базове шасі, а в ракетному комплексі "Нептун" може збільшитись кількість імпортних комплектуючих.

Читайте також: Вчимося влучно вражати ворога - командувач Сухопутних військ про змагання артилеристів