xcounter
#

Як судно ВМСУ "Балта" допомогло не пропустити кораблі рашистів до Одеси (відео)

32190
Судно ВМСУ "Балта", ілюстративне фото довоєнних часів
Судно ВМСУ "Балта", ілюстративне фото довоєнних часів

Щоб повернути в стрій "Балту" після аварії біля Зміїного та переробити на мінний загороджувач, знадобилось дещо менше 4 місяців

Прес-служба Військово-Морських Сил України почала розповідати про епізоди бойової роботи своїх кораблів та суден. В цьому епізоді – розповіли про "Балту", що тепер має класифікацію "мінний загороджувач".

Із цього відео можемо дізнатися такі деталі. Для захисту Чорноморського побережжя від навали росіян "Балта" вийшла в похід ще 21 лютого 2022 року, відтак початок війни застав цей мінзаг у морі. "Балта" отримала озброєння – декілька зенітних гармат та кулемети ДШК. Судячи з натяками, мінний загороджувач "Балта" виконував завдання по обороні морського порту Одеси.

Читайте також: ЗСУ поповнили підводний флот РФ, поки окупанти "рятували" свої "Раптори", знищені Bayraktar TB2

Уважні читачі можуть згадати, що у жовтні 2021 року "Балта" як допоміжне судно зазнало аварії біля острова Зміїний. І дивом повернулось до Одеси, всупереч страшним пошкодженням.

З чого можемо зробити такий висновок – щоб відремонтувати "Балту" після кораблетрощі та нарешті втілити план по переоснащенню в мінний загороджувач, знадобилось дещо менше 4 місяців. Тому "Балта" змогла внести свій вклад у те, щоб десантні кораблі рашистів так і не пройшли до Одеси.

Судно розмагнічування "Балта" ВМС України під час навчань "Об'єднані зусилля-2021", вересень 2021 року
Читайте також: Де стоїть найбільший десантний корабель росіян, що так і не дійшов до Одеси (фото)