xcounter
#

Як наші Мі-24П та Мі-17 працюють по рашистам, і що потрібно для Перемоги

6226
Мі-17, ілюстративне фото від Генштабу ЗСУ
Мі-17, ілюстративне фото від Генштабу ЗСУ

Вертолітники ЗСУ демонструють неймовірну ефективність, але для перемоги над ворогом потрібна сучасна західна зброя

Видання The New York Times розповіло в своєму черговому репортажі, як наша армійська авіація використовує свої ударні та транспортно-ударні вертольоти для знищення російських окупантів.

Американські журналісти пишуть, що спілкувались із вертолітниками 18-ої бригади армійської авіації імені Сікорського, і як можемо судити за фотографіями, спілкувались із авіаторами, які літають на Мі-8, Мі-17 та Мі-24П.

Читайте також: Як ЗСУ використовують Мі-8 для ударів по рашистам, і чи отримаємо ми хоч колись Apache
Підготовка Мі-24П до бойового вильоту, весна 2023 року, фото - The New York Times

"Афганський" камуфляж Мі-17 вказує, що це саме ті машини (чи машина), передані від США у квітні 2022 року в рамках одного із пакетів військової підтримки.

Упаковка та ракети С-8, які на фото підвішуються на Мі-24П – нові, а це значить, що виробництво цих некерованих авіаційних ракет або й продовжується під час війни, або ж є поставки з-за кордону в рамках неоголошених пакетів підтримки для ЗСУ.

Наш вертолітник на тлі Мі-17 в "афганському" камуфляжі, весна 2023 року, фото - The New York Times

Як вказують американські журналісти, в дні найбільш гарячих боїв наші вертольотчики можуть виконувати і до 10 бойових вильотів на добу, перші з яких можуть починатись буквально на межі світлового дня.

До місця нанесення удару вертольоти ЗСУ летять на висоті менше 10 метрів, зі швидкістю до 200 км/год, аби уникнути виявлення та вогню від засобів рашистської ППО. Атака проводиться з кабрування, відстрілюється за раз 30-40 некерованих авіаційних ракет. При цьому в наших вертолітників є буквально декілька секунд, щоб лягти на зворотній курс та вийти з-під можливого ураження ворожих зеніток.

Зазвичай наші вертольоти працюють по окупантам попарно, але є і випадки, коли для утилізації рашистів вилітає ланка в 4 машини.

Підготовка Мі-24П до бойового вильоту, весна 2023 року, фото - The New York Times

Для вильотів використовуються імпровізовані польові майданчики, на яких розосереджені вертольоти бригади.

Найголовнішний виклик, який стоїть перед нашими вертолітниками – машини радянського виробництва не мають достатньо засобів протидії ворожій ППО, не оснащені сучасним високоточним озброєнням. І тут ситуацію "вирівнює" лише те, що окупанти літають на таких же машинах, із таким же рівнем технологічної відсталості.

Але, як наголошують авіатори ЗСУ в коментарях для американських журналістів, для перемоги над ворогом нашому війську потрібні сучасні машини. Наприклад, ті ж Apache та UH-60 Black Hawk.

Підготовка Мі-24П до бойового вильоту, весна 2023 року, фото - The New York Times
Читайте також: Звідки в ГУР МОУ взялись Black Hawk, і що ці вертольоти мають для "роботи" по рашистам