xcounter
#

Армія РФ спалює під Сєверодонецьком весь наступальний потенціал через політичне рішення - ISW

7754
Армія РФ спалює під Сєверодонецьком весь наступальний потенціал через політичне рішення - ISW

Рішення про наступ на Сєверодонецьк було політично вмотивованим і катастрофічним для армії РФ

Наступ рашистів на Сєверодонецьк має катастрофічний вплив на всю армію РФ, яка спалює весь наступальний потенціал, виконуючи абсолютно політичний наказ, а не продиктований військовою необхідністю. Принаймні саме так вважають аналітики Institute for the Study of War.

"Росіяни платять за свій нинішній тактичний успіх ціну, яка не відповідає будь-якій реальній оперативній чи стратегічній вигоді, на яку вони можуть розраховувати. Сам Сєвєродонецьк важливий на даному етапі війни насамперед тому, що це останній великий населений пункт у Луганській області, який не контролюють росіяни. Його захоплення дозволить Москві заявити, що вона повністю захопила Луганську область, але це не дасть Росії жодної іншої істотної військової чи економічної вигоди", - йдеться у черговому звіті.

Читайте також: Що об’єднує "Панцир", Ка-52 та X-101, чому рашисти бояться корветів з "Калібрами" та де шукати "Буратино" на Херсонщині: події тижня війни від Defense Express

@War_Mapper

Зазначається, що заради просування у районі Сєвєродонецька Кремль зосередив все що в нього було із техніки, матеріального забезпечення, відтягнувши їх з інших напрямів. Все це коштувало зменшенню активності на всіх інших ділянках фронту, але не приносить тих результатів, які коштували вкладених ресурсів.

Більше того, битва за Сєверодонецьк, швидше за все, запобігатиме продовженню великомасштабних російських наступальних операцій. І, як йдеться у звіті, це не залежить вже від того, як ця битва завершиться. Бо зараз мова йде про війну на виснаження. А в цій ситуації на перше місце виходиться бойовий потенціал та ресурси.

"Українці продовжують отримувати припаси та техніку від своїх союзників, яким би повільним та обмеженим не був цей потік. Росіяни, навпаки, продовжують виявляти явні ознаки того, що вони спалюють всі наявні в них резерви живої сили та техніки".

Просто мовою - поки Україна отримає далекобійний високоточний реактивний комплекс HIMARS, у РФ знімають з баз зберігання Т-62, які застали Хрущова.

Читайте також: Польські ЗМІ стверджують, що ЗСУ вже мають три батареї САУ Krab