xcounter
#

Вперше знищено "Сармат-3", який росіяни видали за "український бронеавтомобіль"

10936
СТС "Сармат-3"
СТС "Сармат-3"

Знищену російську машину "Сармат-3" було помічено у Курській області

Російське окупаційне військо в населеному пункті "Глушково", що в Курській області, втратило свій бронеавтомобіль ЛСТС-1944 Сармат-3 - фото та відео оприлюднили у Telegram-каналі "Війна в Україні. Втрати техніки", знищену машину фактично "спалив" російський депутат курської обласної думи Олексій Золотарьов, причому у відео машину називають "українським бронеавтомобілем".

Цікавим у цьому контексті є той факт, що буквально наприкінці минулого тижня один з російських пропагандистських каналів оприлюднив зображення цього ж автомобіля, яке фактично стало одним з рідкісних підтверджень використання "Сармат-3" російським окупаційним військом на полі бою, його експлуатують спецпідрозділи та повітряно-десантні війська.

Читайте також: Як в РФ оцінюють виробництво зброї на Заході та які висновки з цього роблять
військовий автомобіль
Російська машина "Сармат-3" десь на полі бою, фото ілюстративне

"Сармат-3" - це новітня версія одноіменної лінійки сімейства військових автомобілів, розробкою якого займається дослідно-конструкторське бюро "Техника".

Сімейство цих машин створювалося у 2010-х роках, роботи над проєктом "Сармат-3" орієнтовно завершилися у 2016-2017 році, водночас так зване "міноборони" РФ, попри нібито схвальну оцінку, відправило машину на доопрацювання, зокрема йшлося про "імпортозаміщення" низки компонентів. Зрештою у 2018 році на форумі "Армия" була представлена бронемашина ЛСТС-1943 "Сармат-2".

машина Сармат-3
Сармат-3 зразка 2019 року

Цей зразок пройшов випробування, водночас у міноборои РФ заявили про потребу удосконалити характеристики машини, що зрештою призвело до появи ЛСТС-1944 "Сармат-3", а у 2022 році на тому ж форумі "Армия" показали "повноцінний бронеавтомобіль, розроблений фна базі "Сармат-3", також згодом було створено санітарну модифікацію "Сармат-3МЭ".

Тактико-технічні характеристики легкого бронеавтомобіля ЛСТС-1944 "Сармат-3" (відповідно до даних з відкритих джерел):

  • повна маса - 3,5 тонни;
  • довжина - 3,9 м;
  • ширина - 2 м;
  • двигун потужністю 153 к.с.;
  • максимальна швидкість - 150 км/год;
  • може перевозити 8 осіб або 1500 кг вантажу.

У новій легкоброньованій версії СТС "Сармат-3" може нести вантаж до 900 кг (до 100 кг у незахищеному відсіку) або до 4 бійців, забезпечує швидкість до 120 км/год, дальність ходу - 500 км.

Може бути озброєна кулеметами 7,62 мм або 12,7 мм, гранатометами АГС-17 або протитанковим ракетним комплексом "КОрнет".

Читайте також: Саудівська Аравія закуповує у РФ ЗРГК "Панцирь" і це не фантазії роспропаганди: чи будуть наслідки