xcounter
#

Військові мають схвальні відгуки про САУ 2С22 "Богдана" і натякають на автомат заряджання

9291
САУ 2С22 "Богдана" на полі бою, фото — Ольга Вікарчук / АрміяInform
САУ 2С22 "Богдана" на полі бою, фото — Ольга Вікарчук / АрміяInform

Українська САУ 2С22 "Богдана" серійно випускається у декількох варіантах — військові Сил оборони розповідають про те, як ця артилерійська система демонструє себе на полі бою

Українські військові на полі бою на Донеччині вже третій місяць використовують українську 155-мм самохідну артилерійську установку 2С22 "Богдана", що була розроблена "Краматорським заводом важкого верстатобудування" (входить до складу NAUDI), і розрахунок "Богдани" у розмові з виданням АрміяInform розповів, як ця САУ нищить рашистів на фронті.

САУ 2С22
САУ 2С22 "Богдана" б’є окупантів, фото — Ольга Вікарчук / АрміяInform

Працює українська САУ 2С22 "Богдана" по таких типових цілях, як жива сила противника, бронетехніка, склади БК Та командно-спостережні пункти противника — переважно уламково-фугасними та касетними боєприпасами, за день у середньому випускають по 100 снарядів, розповідає командир батареї на ім’я Віталій виданню АрміяInform.

Читайте також: До ЗСУ підуть серійні українські САУ "Богдана" на новому шасі

САУ 2С22
Постріл зі 155-мм САУ "Богдана", фото — Ольга Вікарчук / АрміяInform

Як стверджує Віталій, військові "надзвичайно задоволені" САУ "Богдана", відзначаючи її маневреність та точність: "Якщо не вдається вразити ціль з першого снаряда, то з другого "Богдана" обов’язково досягає своєї мети. Напевно, через це ворог постійно полює за нами".

Водночас головний сержант батареї з позивним "Фрегат" акцентує на високий рівень автоматизації української САУ, відзначаючи пульт управління машиною: "Ти просто тиснеш на кнопку — і основний орган автоматично розгортається або згортається".

САУ 2С22
Військові кажуть, що у наступних модифікаціях САУ "Богдана" могла б отримати автомат заряджання, фото — Ольга Вікарчук / АрміяInform

Також "Фрегат" говорить про те, що автомат заряджання, який можна було б додати у наступних модифікаціях української САУ 2С22 "Богдана", зробив би її "нічим не гіршою від французької САУ Caesar".

Як розповідає командир гармати Федір з позивним "Житомир", зараз у САУ чимало роботи, бойова робота на одній позиції загалом триває не більш як 30 хвилин — у цей час входить маршрут до позиції, розгортання, постріл, згортання та покидання позиції.

155-мм САУ 2С22
155-мм САУ 2С22 "Богдана", фото — Ольга Вікарчук / АрміяInform

Нагадаємо, як раніше у програмі Security Talks на Апостроф TV розповідав гендиректор компанії "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас, самохідна артилерійська установка 2С22 "Богдана" сьогодні виробляється одразу у декількох варіантах, щоб можна було швидше постачати ці САУ до Сил оборони.

Водночас "Українська бронетехніка" проводить роботи з бронювання шасі української САУ "Богдана", на яке встановлюється броньована кабіна з протикульним та протиуламковим захистом.

Читайте також: Нова "Богдана" на полі бою: у ЗСУ розповіли, чим українська САУ краща за стару версію