xcounter
#

Бахне, коли треба: нова "вибухова" розробка прийнята на озброєння армії

Бахне, коли треба: нова "вибухова" розробка прийнята на озброєння армії
14206

Міністерство оборони України прийняло на озброєння спеціальний пристрій, який, серед іншого, можна застосовувати для дистанційного підриву інженерних боєприпасів.

Нова розробка з абревіатурою РП-01 реалізована однією з приватних компаній ОПК України. По суті, це своєрідний електронний комутатор сигналів для застосування у військових цілях.

До складу комплекту входять командний пристрій (пульт) та шість приймачів (виконавчих пристроїв), які дистанційно керуються за допомогою командного пульта. Всі складові комплекту є малогабартними, легкими та захищеними.

Читайте також: В Україні розробили нові ручні гранати (перші фото)
РП-1 Defense Express
До складу комплекту РП-1 входять командний пристрій (пульт) та шість приймачів (виконавчих пристроїв)

Функціонально, командний пристрій по радіоканалу дистанційно задає команди на спрацювання приймачів (виконавчих пристроїв). Режими можуть обиратися як зі встановленням таймінгу часу спрацювання (до 72 годин), так і у ручному режимі - коли оператор у потрібний момент може активувати будь-який з шести приймачів.

РП-1 Defense Express
Командний пульт та приймач

Приймачі переводяться в активний режим (з встановленням часу "відклику") або в транспортне положення дистанційно - з командного пульту. Оператор може одночасно запрограмувати всі шість приймачів, або будь-який з них.

Пульт виконано у захисному корпусі з дисплеєм, який налаштовується на різні умови використання (ніч, день, туман тощо).

Дальність зв'язку командного блоку з приймачем - понад 1000 метрів. У режимі "ретрансляція" дальність зв'язку між командним блоком та приймачами можна суттєво збільшити.

Дальність зв'язку командного блоку з приймачем - понад 1000 метрів.

Усі приймачі також мають антенні подовжувачі. Це дозволяє забезпечитит надійний прийом сигналів у заглиблених, або закритих ділянках місцевості чи споруд. Приймачі та сам пульт мають вбудовані датчики, які унеможливлюють їхне несанкційне вилучення.

Читайте також: Які нові піротехнічні засоби для військових випускають в Україні