xcounter
#

​У США оголосили строк першого польоту гіперзвукової AGM-183A ARRW

 B-52H Stratofortress - перший носій AGM-183A ARRW
B-52H Stratofortress - перший носій AGM-183A ARRW
1533

AGM-183A ARRW - гіперзвукова ракета повітряного базування

Повітряні сили США повідомили, що перший політ гіперзвукової ракети AGM-183A ARRW від Lockheed Martin має відбутися до 7 березня.

До цього часу випробовувалися лише аеродинамічні макети ракети та перевірялися електронні системи нової зброї. В цей же раз буде здійснено пуск ракети, метою якого є перевірка розгінного блоку AGM-183A ARRW.

Читайте також: Індія почала експортувати BrahMos: першим покупцем стали Філіппіни
AGM-183A ARRW
AGM-183A ARRW досі проходила лише окремі види тестувань

Слід зазначити, що на відміну від російського гіперзвукового "Кинжал", американська AGM-183A ARRW має значно більшу енергетику польоту.

Російська ракета встановлюється на надзвуковий МиГ-31 саме через те, що цей літак є фактично "першим ступенем" ракети, який забезпечує не тільки її підйом на велику висоту, але і початкову швидкість.

МиГ-31К Кинжал
"Кинжал" у РФ поки озброєні лише МиГ-31

Водночас AGM-183A ARRW призначена для озброєння дозвукових B-52H Stratofortress, лише надалі її інтегрують до B-1B та F-15.

Точні характеристики ракети поки не розголошуються: західні аналітики оцінюють максимальну швидкість у 20 Махів, а дальність - понад 1-2 тисячі км. Сама ракета зроблена за двоступеневою схемою - твердопаливний прискорювач та гіперзвуковий аеродинамічний блок.

AGM-183A ARRW
Орієнтовний вигляд AGM-183A ARRW

Цикл всіх випробувань AGM-183A ARRW має завершитись до 2022 року, після чого розпочнеться її серійне виготовлення та постачання до Повітряних сил США.

Читайте також: В Росії вже почали шукати захист від українського ОТРК "Сапсан"