xcounter
#

​Туреччина експортувала свій "літаючий дрон-зброєносець" в Африку

1265
Турецький бойовий дрон SONGAR
Турецький бойовий дрон SONGAR

Такий дрон може використовуватися як "літаючий кулемет", а також запускати 40-мм гранати та скидати бомби

Турецька компанія Asisguard експортувала свій бойовий дрон SONGAR в одну з африканських країн. Так, як повідомляється на каналі компанії в Youtube, контракт на експорт озброєного безпілотника був підписаний на виставці SAHA EXPO 2021.

бойовий дрон SONGAR
Бойовий дрон SONGAR від турецької компанії Asisguard

Дрон SONGAR – це бойова система, прийнята на озброєння турецьких збройних сил. Спочатку цей дрон був розроблений як "літаючий кулемет" – з боєзапасом у 200 патронів кулемет калібром 5,56×45 мм

Читайте також: Rheinmetall показало нову систему ППО, яка зможе збивати "рої" дронів

міг знищувати ворожі цілі з високою точністю за допомогою балістичного калькулятора та спеціальної системи прицілювання.

Тепер такий дрон також може використовувати як 40-мм гранати, так і бомби. Крім того, у серпні цього року повідомлялося, що ударний дрон SONGAR також буде оснащений лазерною системою для знешкодження вибухових пристроїв.

SONGAR дрон
Безпілотник SONGAR з лазерною системою

Вага SONGAR становить 25 кг, він може працювати на відстані до 10 км від оператора за допомогою ретранслятора.

Раніше Defense Express повідомляв, що випробування українського дрона-камікадзе ST-35 "Грім" з бойовою частиною заплановані на літо 2022 року.

Так, попередні терміни та заплановані етапи випробувань окреслив в інтерв’ю "Донбас Реалії" директор НВП "Атлон Авіа" Артем В'юнник.

Читайте також: Інтерв’ю з Халуком Байрактаром: виробництво Bayraktar TB2 в Україні, важкий Akıncı для ЗСУ та проривний дрон MIUS (відео)