xcounter
#

Щоб додати сили: Британія хоче надати Україні "більш летальну" військову допомогу

На початку нової хвилі російської агресії Велика Британія поставила ЗС України значну кількість протитанкових ракетних комплексів NLAW.
На початку нової хвилі російської агресії Велика Британія поставила ЗС України значну кількість протитанкових ракетних комплексів NLAW.
4860

Прем’єр Британії Борис Джонсон заявив міністрам, що хоче надати Україні "більш летальну" військову допомогу, оскільки президент РФ "Володимир Путін спробує завдати сильнішого удару".

Видання Times повідомило, що прем’єр Британії Борис Джонсон заявив міністрам, що хоче надати Україні "більш летальну" військову допомогу, оскільки президент РФ "Володимир Путін спробує завдати сильнішого удару".

Переносний протитанковий керований ракетний комплекс NLAW може атакувати танк ударом згори
Переносний протитанковий керований ракетний комплекс NLAW , які раніш поставила Британія Україні, може атакувати російські танки ударом згори.

У свою чергу, начальник штабу оборони адмірал сер Тоні Радакін (Tony Radakin), провів брифінг для міністрів, на якому сказав, що війна стала "традиційнішою", оскільки Україна перейшла від спроб дати відсіч російським силам до утримання позицій та повернення території.

Читайте також: Як британські ракети Starstreak допоможуть Україні посилити протиповітряну оборону

Тож, як стверджується у публікації, "українська армія не лише утримує великі міста, вона змушує росіян відступати. Наша підтримка має змінитися разом із цим".

StarStreak
Великобританія постачає зенітні комплекси StarStreak до України. Але цього вже замало.

Відтак, Британія має перейти до "нової фази" у своїй підтримці України. Зокрема, це означає, що Україні слід надати ще зброї, оскільки характер розв’язаної Росією війни змінився. Також це має вплинути і на перелік зброї, що має отримати Україна. Тож уряд розглядає питання, яку військову техніку та зброю можна надати, пише Times.

Читайте також: ЗСУ показали, що залишиться від бронетехніки ворога після застосування ПТРК NLAW