xcounter
#

Рідкісні кадри роботи української РСЗВ "Бастіон-2" (відео)

14391
Рідкісні кадри роботи української РСЗВ "Бастіон-2" (відео)

Цю РСЗВ доволі рідко можна побачити на фото чи відео з поля бою

У мережі опубліковано кадри використання Збройними Силами української реактивної системи залпового вогню під назвою "Бастіон-2" – дата та місце зйомки не повідомляється.

Поява на відео цієї реактивної системи залпового вогню дійсно рідкісне – один з випадків можна згадати, коли "Бастіон-2" засвітився на полі бою – квітень 2022, і це вперше, коли ця РСЗВ була помічена з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Читайте також: У ЗСУ засвітилася ще одна модернізована РСЗВ, щоб надсилати рашистам більше "подарунків"

А в лютому 2023 року 3-тя окрема штурмова бригада опублікувала кадри роботи іншої версії цієї РСЗВ – "Бастіон-1".

Нагадаємо, РСЗВ "Бастіон" фактично є модернізацією радянської РСЗВ БМ-21 "Град" на шасі автомобіля КрАЗ-6322. Машина була розроблена у двох варіантів – базова "Бастіон-1" та "Бастіон-2" з подовженою колісною базою і відповідно додатковим боєкомплектом. Також "Бастіон-2" може комплектуватися двома ПЗРК.

У відкритих джерелах про цю РСЗВ відзначається, що розробка системи розпочалася у 2008 році, а роком пізніше машина була вперше продемонстрована. Згодом машини постачалися українському війську, втім, наразі невідомо, скільки саме таких систем є в ЗСУ, тому, ймовірно, і факти використання її на полі бою з’являються доволі рідко.

Особливістю машини є система автоматичного перезаряджання, завдяки якій після перезаряджання вогонь можна відкрити за дві хвилини (у випадку з ручним заряджанням цей показник становить 7 хвилин).

Читайте також: Чудова заміна саморобним системам: що за нові причіпні РСЗВ "засвітилися" у ЗСУ