xcounter
#

Німеччина вступила в перемовини з Індонезію про поставку нових субмарин

1330
Субмарина ВМС Індонезії німецького проекту Type 209/1300, ілюстративне фото з відкритих джерел
Субмарина ВМС Індонезії німецького проекту Type 209/1300, ілюстративне фото з відкритих джерел

До цього моменту Індонезія замовляла нові підводні човни або в Південній Кореї, або ж намагалась будувати сама. Тепер – готова дати замовлення німецьким корабелам

Керівництво німецького оборонного концерну ThyssenKrupp Marine Systems та Міноборони Індонезії провели черговий раунд перемовин про можливу поставку нових субмарин Type 209 та Type 214 для індонезійських ВМС.

Зокрема, індонезійські військові хочуть отримати підводні човни, які можуть бути оснащені анаеробними установками та можуть використовуватись для підтримки Сил спеціальних операцій. Про це пише портал Janes.

Читайте також: Болгарія хоче відновити підводний флот із-за агресії РФ проти України
Підводні човни ВМС Індонезії біля причалу, ілюстративне фото з відкритих джерел

До цього Індонезія купувала підводні човни у Німеччини ще у 1980-х роках. Тоді індонезійський флот отримав із ФРН дві субмарини за проектом Type 209/1300.

Показово, що модернізацію цих німецьких субмарин, зокрема адаптацію для пусків ПКР із підводного положення для ВМС Індонезії виконувала уже південнокорейська компанія Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

Naggala - одна із двох німецьких субмарин, які Індонезія отримала у 1980-х роках. У минулому році цей підводний корабель був втрачений із-за провалу на позамежну глибину, фото з відкритих джерел

Більшл того – як йдеться ось у цій публікації порталу Naval News, на початку 2010-х років Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering виграла у німецької TKMS і РФ тендерне змагання за право поставки нових субмарин для ВМС Індонезії.

Відтак, у проміжку 2013-2018 років Південна Корея збудувала для Індонезії на своїх потужностях два підводні човни за проектом DSME 1400 – ліцензійною копією німецького проекту Type 209/1200. Ще одну таку субмарину Індонезія збудувала на потужностях власного підприємства PT PAL, за підтримки Південної Кореї.

Alugoro - перший підводний човен, який Індонезія збудувала на власних потужностях, ілюстративне фото з відкритих джерел

Передбачалось, що вітчизняна корабельня PT PAL отримає замовлення ще на мінімум три субмарини для індонезійських ВМС. Але із незрозумілих причин Міноборони Індонезії вирішило купувати нові підводні човни саме у Німеччині.

Читайте також: Ізраїль хоче замовити у Німеччини три субмарини, здатні запускати крилаті ракети