xcounter
#

Німеччина та Нідерланди створять фрегат нового покоління

1192
Фрегат класу De Zeven Provinciën (LCF)​
Фрегат класу De Zeven Provinciën (LCF)​

Європейські країни продовжують кооперуватися для реалізації військових проєктів: на черзі фрегати

Німеччина та Нідерланди підписали угоду про спільну роботу над фрегатом наступного покоління. Державний секретар Нідерландів Барбара Віссер та її німецький колега Бенедикт Циммер підписали угоду під час відеоконференції.

"Обидві країни будуть співпрацювати, зокрема, у галузі досліджень, розробок та закупівель. Країни працюють над однаковими експлуатаційними вимогами", – стверджує нідерландське оборонне відомство.

Читайте також: Військово-морські сили США розкрили назву нового класу фрегатів
Фрегати
Фрегати класу Sachsen (F124), зліва, та класу De Zeven Provinciën (LCF), справа

Барбара Віссер також додала, що "промисловість наших країн отримає від цього оптимальну вигоду".

Новий корабель має замінити фрегати ВМС Німеччини класу Sachsen (F124) і фрегати Королівського флоту Нідерландів класу De Zeven Provinciën (LCF).

Фрегати F124 типу Sachsen – це багатоцільові судна для супроводження, охорони та морського контролю. Основна увага приділяється протиповітряній обороні, адже за допомогою радара SMART-L він може контролювати, наприклад, повітряний простір над Північним морем. Радіолокаційна станція корабля може одночасно виявляти до 1000 цілей.

Ці фрегати оснащені 32 пусковими установками Mk41 VLS для ракет SM-2 та ESSM і двома пусковими установками RAM. Вони також можуть розгортати протикорабельні ракети й торпеди Harpoon. Всього Німеччина має три таких фрегати.

Німеччина фрегат
Фрегат F124 типу Sachse

Фрегати класу De Zeven Provinciën (LCF) призначені для захисту флоту від ворожих загроз з моря й повітря (літаків і ракет). Вони оснащені таким чином, щоб оперативний командний склад Королівського флоту Нідерландів та Морських сил міг керувати широкомасштабними морськими операціями.

Кораблі оснащені 40 пусковими установками Mk41, що призначені для запуску ракет Evolved Sea Sparrow (ESSM) і SM-2 Block IIIA.

Фрегат Нідерланди
Фрегат класу De Zeven Provinciën (LCF)

Всі чотири кораблі цього класу у рамках програми модернізації отримають різні нові системи, зокрема РЛС, яка буде здатна виконувати задачі ПРО (спостереження та стеження за балістичними ракетами) до 2000 км.

Читайте також: Без "Зоря" - "Машпроект": в Індії спустили на воду черговий "стелс"-фрегат проекту 17А