xcounter
#

Які режими стрільби по рашистам має польська САУ Krab

10447
Польська САУ Krab веде вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел
Польська САУ Krab веде вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел

І наскільки швидко можна розгорнути цю САУ на позицію, щоб негайно почати стрільбу по окупантам

Україна отримала від Польщі одразу 18 самохідних артилерійських установок, або ж три дивізіони САУ Krab "натівського" калібру 155 мм. Міністр оборони Рєзніков тиждень заявляв, що ці САУ уже прибули на фронт та виконують свої завдання.

Виникає питання – які унікальні характеристики для "утилізації" орків мають польські САУ Krab. Відповідь можемо знайти в публікації АрміяInform.

Читайте також: Контрабатарейна боротьба настільки запекла, що після бою дві з шести М777 потрібно ремонтувати
Польські САУ Krab ведуть вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел

Автори публікації стверджують, що в плані компоновки польська САУ Krab нічим не відрізняється від машин аналогічного класу, як то корейська K9 Thunder чи німецька PzH 2000.

Бойова маса Krab – 48 тонн, екіпаж – 5 осіб, запас ходу – 400 км, швидкість ходу – 60 км/год по асфальтовій трасі, 30 км/год по рівнинній місцевості та 15 км/год по бездоріжжю.

САУ Krab польської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але тут найцікавіше, в якому режимі польський Krab може стріляти по російським окупантам.

Ця САУ має максимальний темп стрільби до 6 пострілів на хвилину. Може вести стрільбу серіями снарядів, тоді скорострільність складатиме 3 постріли за 10 секунд. Якщо ж мова про тривалу стрільбу по ворогу, тоді темп стрільби складатиме 2 постріли на хвилину. Мінімальна дальність стрільби складає 4,7 км, ефективна дальність стрільби – до 30 км, максимальна дальність стрільби – до 40 хвилин.

САУ Krab польської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Важливо, що для розгортання на позиції для стрільби польській САУ Krab потрібно лише 30 секунд, і це суттєво кращий результат, аніж скажімо у чеської Dana-2M (45 секунд) або ж німецької PzH 2000 ("паспортна" цифра в 2 хвилини). Боєзапас польського "Краба" складає 40 снарядів, із яких 29 – на укладці в башті САУ, інші 11 – на укладці в корпусі САУ.

САУ Krab польської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: ЗСУ готуються до значного збільшення американських САУ M109 та HIMARS у строю: про скільки одиниць йде мова