xcounter
#

GDLS отримала новий контракт на постачання легких танків M10 Booker

3640
M10 Booker веде вогонь, фото ілюстративне, джерело - U.S. DoD
M10 Booker веде вогонь, фото ілюстративне, джерело - U.S. DoD

Сума угоди становить 322,7 млн доларів, терміни постачання танків M10 Booker - жовтень 2026 року

Компанія General Dynamics Land Systems отримала від Армії США новий контракт на постачання легких танків (за класифікацією Пентагону - бойова машина [Combat Vehicle] M10 Booker, про це компанія офіційно повідомила на своєму сайті раніше цього тижня.

Йдеться про постачання машин у рамках дрібносерійного [low-rate initial production (LRIP)] виробництва з терміном виконання угоди до 20 жовтня 2026 року, тобто за трохи більш як два роки.

Читайте також: Скільки коштує налагодити виробництво легкого танка на прикладі новітнього американського M10 Booker

Вартість угоди становить 322,7 млн доларів, водночас у GDLS не розкривають кількість танків, які будуть поставлені за ці кошти. Разом з тим, ціна M10 Booker була визначена на рівні 13,95 млн доларів за одну машину, тобто йдеться про досить невелику партію орієнтовно до 23 машин.

Загалом же американське військо у строки до 2035 року планує отримати 504 серійних танків M10 Booker.

Нагадаємо, M10 Booker є результатом програми MPF (Mobile Protected Firepower), що стартувала ще 9 років тому, у 2015. Зрештою переможцем виявилася GDLS з машиною Griffin.

Раніше Defense Express розповідав, що у США через 6 років нарешті зробили те, заради чого створювався новий легкий танк M10 Booker.

Читайте також: Як Аргентина ще у 70-х роках створила танк TAM та тепер модернізує його до рівня M10 Booker