xcounter
#

Допущено до постачання глибоку модернізацію БТР-60 від НВО "Практика"

11997
БТР "Хорунжий"
БТР "Хорунжий"

Вперше бронетранспортер "Хорунжий" був представлений українською компанією НВО "Практика" у 2021 році

Міністерство оборонного відомства на своєму офіційному сайті повідомило про кодифікацію та допуск до експлуатації глибокої модернізації радянського бронетранспортера БТР-60 - йдеться про БТР "Хорунжий" від української НВО "Практика", який тепер може закуповуватися за бюджетні кошти.

В оборонному відомстві України відзначають такі переваги модернізованої машини - а саме корпус з фінської сталі (Miilux Oy), завдяки чому вдалося покращити балістичний захист без потреби нарощення маси машини. Заявляється про захист рівня ПСЗА чотири - тримає постріл 7,62-мм куль зі сталевим сердечником. У міноборони кажуть, що лобова броня може тримати постріли з великокаліберних кулеметів з 10 метрів. Щодо протимінного захисту заявлено здатність витримувати підрив еквівалентний 6 кг тротилу. Машина оснащена спеціальними протимінними сидіннями.

Читайте також: FPV-дрон у прямому сенсі випалює посадку ворога: рашисти вже видали відео за своє

БТР
БТР "Хорунжий"

У НВО "Практика" окремою перевагою відзначають великий внутрішній об’єм бронетранспортера та увагу до високого рівня ергономіки, щоб екіпажу було зручно тривалий час перебувати безпосередньо в машині. БТР отримав нову форму і більшу висоту, що дозволило облаштувати зручніший простір для екіпажу. Машина отримала комплексну кліматичну систему для роботи за температур від -40 °C до +55 °C.

"Хорунжий" має дизельний двигун потужністю 330 к.с. і автоматичну коробку передач Allison, тоді як БТР-60 оснащений двома бензиновими двигунами потужністю по 90 к.с.

БТР від НВО "Практика" оснащений системою спостереження, що забезпечує огляд на 360 градусів. Машина оснащена денними та нічними камерами, є також тепловізійна камера, щоб за потреби рухатися з вимкненими фарами. Також можна оснастити машину "панорамним" шоломом Land Platform Modernization Kit з доповненою реальністю.

БТР "Хорунжий" створений як модульна платформа, може також бути виконаний санітарно чи ремонтно-евакуаційна машина, КШМ чи самохідний міномет.

Тактико-технічні характеристики БТР "Хорунжий":

  • повна маса - 14 000 кг;
  • ширина - 2840 мм
  • довжина - 7300 мм;
  • висота (по корпусу) - 2550 мм;
  • максимальна швидкість - 80 км/год;
  • запас ходу - 800 км;
  • озброєння - бойові модулі з кулеметом калібру 14,5 мм і до 30 мм гармати.
Читайте також: Бійці ЗСУ показали, як таємно б’ють ракетами Brimstone по росіянам (відео)