xcounter
#

Чеська Excalibur Army шукає покупця на свій вдосконалений аналог системи "Град"

5826
Реактивна система залпового вогню RM-70 грецької армії, фото з відкритих джерел
Реактивна система залпового вогню RM-70 грецької армії, фото з відкритих джерел

Головні особливості цієї системи – сучасна система управління вогнем та автоматична перезарядка реактивних снарядів

Чеська оборонна компанія Excalibur Army провела для грецьких військових презентацію вдосконаленої версії своєї реактивної системи залпового вогню RM-70 Vampir, що має 40 направляючих калібром 120 мм., та є аналогом системи БМ-21 "Град".

Грецькі військові були задоволені презентацією. Тим більш, що грецька армія і так використовує ранню версію РСЗВ RM-70 – близько 110 одиниць. Про це йдеться в публікації порталу Army Recognition.

Читайте також: В Білорусі почали державні випробування власної версії РСЗВ "Ураган-М" (відео)
Демонстрація вдосконаленої РСЗВ RM-70 Vampir від Excalibur Army для грецьких військових, фото з відкритих джерел

Головна особливість цієї системи – сучасна система управління вогнем, що включає в себе бортовий комп’ютер для балістичних обчислень, інерційну систему навігації із GPS-прив’язкою, апаратуру для дистаційного управління роботою RM-70.

Також, як заявляють виробники, ця РСЗВ має опцію автоматичної перезарядки. Для цього направляючі RM-70 потрібно поставити у горизонтальне положення, і механічна система перезарядки сама "втягуватиме" реактивні снаряди, без додаткових зусиль від обслуги РСЗВ. Вдосконалена версія РСЗВ RM-70 базується на шасі T-815-7 8x8 з броньованою кабіною, що захищає від куль або уламків.

Реактивна система залпового вогню RM-70 грецької армії, фото з відкритих джерел

Вперше вдосконалену версію RM-70 Vampir чеська оборонна компанія Excalibur Army презентувала ще в лютому 2017 року під час оборонної виставки IDEX в Абу-Дабі, Об’єднані Арабські Емірати. А перші вогневі випробування – провела ще в жовтні 2015 року.

За деякими даними, один дивізіон новітніх РСЗВ RM-70 Vampir у 2017 році придбав Азербайджаy, ще два дивізіони - Індонезія в тому ж 2017 році.

Ведення вогню із вдосконалених РСЗВ RM-70 Vampir від Excalibur Army, фото з відкритих джерел
Читайте також: Використання РСЗВ у війні за Карабах