xcounter
#

Божевільні маневри F-22 Raptor в захоплюючому 4K (відео)

Божевільні маневри F-22 Raptor в захоплюючому 4K (відео)
8393

У новому приголомшливому відеоролику демонстраційна команда F-22 Raptor ПС США показує, як винищувач летить в небі над Аляскою.

Винищувачем керував майор Джош «Кабо» Гандерсон (Josh "Cabo" Gunderson). На відео, Raptor злітає в повітря і виконує характерні для команди маневри:

Відео, яке виявив The Aviationist, було знято на Об'єднаній базі Ельмендорф-Річардсон на Алясці. База і краса гір Чугач створили умови для одного з найбільш захоплюючих польотів, які ви побачите у цьому році.

Читайте також: Армія США сформувала дві батареї для використання нового ЗРК Iron Dome

Відразу ж після зльоту, F-22 різко набирає висоту, а потім виконує ряд маневрів на низьких висотах. На відео показаний вид не тільки зсередини кабіни, але і зовні. Сфокусувати камеру на одному з найбільш моторних бійців в світі - непросте завдання. В якийсь момент, Raptor залишає за собою диски Маха та інверсійні сліди, так як пілот включає форсажну камеру під час важкого маневру.

F-22 Raptor досить малопомітний, щоб сховатися від радарів противника, і досить маневрений, щоб дати досвідченому пілоту вирішальну перевагу у повітряному бою.

Два турбореактивні двигуни F119 з форсажною камерою на Raptor виробляють тягу 70 000 фунтів. Управління вектором тяги і вдосконалена система управління "fly-by-wire" дозволяють пілотові безпрецедентно контролювати траєкторію польоту.

F-22 Raptor ПС США
F-22 Raptor проектувався як винищувач завоювання переваги у повітрі

Ще в 1980-х роках ПС планували, що F-22 Raptor замінить F-15C Eagle. Спочатку ПС хотіли закупити 750 літаків F-22, але припинили виробництво в 2009 році, побудувавши всього 187 літаків (У цьому винні Велика рецесія, війни в Іраку й Афганістані та відсутність конкурента). Останній літак зійшов з конвеєра в 2012 році.

Читайте також: Американські військові замовили 250 "роботів-саперів" Centaur