xcounter
#

Aselsan пропонує зенітний артилерійський комплекс Gokdeniz з унікальною архітектурою побудови

GÖKDENİZ -  комплекс, призначений для забезпечення протиповітряної оборони морських платформ виробництва Aselsan
GÖKDENİZ - комплекс, призначений для забезпечення протиповітряної оборони морських платформ виробництва Aselsan
4828

Aselsan має більш, ніж 30-річний досвід у розробці оборонних рішень, що включають системи озброєння, радіолокаційні системи та системи РЕБ, електрооптику, системи управління та зв'язку та підводну акустику для морських платформ.

GÖKDENİZ - це комплекс, призначений для забезпечення протиповітряної оборони морських платформ виробництва Aselsan у якості зенітного артилерійського комплексу, який відповідає вимогам оперативного та тактичного рівня.

GÖKDENİZ
У GÖKDENİZ застосовуються як існуючі технології, так і ноу-хау компанії Aselsan для морських платформ.

Архітектура побудови системи GÖKDENİZ складається з декількох підсистем для виконання завдань виявлення цілей та їх перехоплення і знищення. Завдяки відкритій архітектурі системи, GÖKDENİZ має можливість досить легкої модернізації для його застосування зі знищення новим видів повітряних цілей. Така модернізація може бути проведена з незначними змінами в зазначених підсистемах.

Читайте також: Українські ракети від ДержККБ "Луч" отримає Катар: турецька компанія ASELSAN виграла контракт на поставку бойових модулів Serdar
GÖKDENİZ
GÖKDENİZ забезпечує високу ймовірність ураження таких цілей, як протикорабельні ракети, ракети повітря-земля, БПЛА нового покоління, бойові літаки та вертольоти

GÖKDENİZ може застосовуватися в повністю автономному режимі як для виявлення, класифікації і відстеження цілей за допомогою власного 3D-радара пошуку та радару управління вогнем, а також в автономному режимі використання електрооптичних (E/O) датчиків.

У такій конфігурації комплекс повністю самодостатній і немає необхідності в отриманні додаткової інформації від інших систем корабля, що забезпечує його легку інтеграцію в його систему протиповітряної оборони.

Комплекс здатний використовувати 35-мм "розумні" боєприпаси (Air Burst ATOM), які програмуються на підставі зміни швидкості снаряду у стволі гармати. Підсистема забезпечення боєприпасами ATOM включає 160 снарядів з вольфрамового сплаву, та здійснює їх однорідний розподіл та високу здатність ураження цілей.

Основна мета Aselsan – досягнення максимальних можливостей системи при мінімальній вартості її життєвого циклу

Додатково до згаданих функцій, при швидкості стрільби 1100 пострілів/хв завдяки двоствольній гарматі, GÖKDENİZ забезпечує високу ймовірність ураження таких складних цілей, як протикорабельні ракети, ракети повітря-земля, БПЛА нового покоління, бойові літаки та вертольоти.

Крім того в GÖKDENİZ застосовується унікальний механізм подачі боєприпасів, який забезпечує вибір типу боєприпасів перед їх використанням.

Комплекс здатний використовувати 35-мм "розумні" боєприпаси (Air Burst ATOM), які програмуються на підставі зміни швидкості снаряду у стволі гармати.

Окрім боєприпасів ATOM, підсистема забезпечення боєприпасами дозволяє завантажувати в напівавтоматичному режимі звичайні 35-мм боєприпаси підвищеної потужності та учбові боєприпаси. Ця підсистема забезпечує екіпажу можливість вибору типу боєприпасів, які будуть застосовуватися без необхідності розряджання артилерійської системи.

Завдяки успішно завершеним міжнародним проектам, Aselsan має значний досвід їх оперативної та логістичної підтримки. Основна мета Aselsan – досягнення максимальних можливостей системи при мінімальній вартості її життєвого циклу.

GÖKDENİZ
GÖKDENİZ може застосовуватися в повністю автономному режимі

Компанія забезпечує повну, безперервну підтримку клієнтів протягом усього життєвого циклу системи, реалізуючи концепцію технічної підтримки, яка передбачає ефективне та своєчасне реагування на потреби користувача. Крім того, для забезпечення максимальної підтримки користувачів Aselsan пропонує їх навчання, в тому числі в військах (на кораблях).

Надаючи найвищий пріоритет потребам своїх користувачів, Aselsan продовжує інвестувати та розвивати свої глобальні центри інжинірингу, виробництва та обслуговування.

З метою ефективної реалізації вищезазначених завдань, в Україні нещодавно створено ТОВ "АСЕЛЬСАН УКРАЇНА". Стратегічні напрямки діяльності даного підприємства знаходяться в широкому діапазоні від промислового виробництва до підтримки кінцевого користувача.

Читайте також: Чим посилити ППО ближньої дії: Aselsan пропонує 35-мм гарматний зенітний комплекс Korkut для Збройних Сил України