xcounter
#

Новим керівником "Укроборонпрому" став екс-командувач Сил логістики Гуляк

13139
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

В структурі управління оборонною промисловістю відбулись кадрові зміни, деталі яких будуть нижче

Сьогодні, 5 вересня 2024 року, Верховна Рада ухвалила рішення призначити новим очільником Мінстратегпрому Германа Сметаніна, котрий до учорашнього дня посідав посаду генерального директора АТ "Українська оборонна промисловість". Його попередник Олександр Камишін, за повідомленнями ЗМІ, натомість переходить працювати в Офіс Президента за профільним напрямком оборонної промисловості та інфраструктури.

Водночас, сам Герман Сметанін в своєму дописі на Facebook розповів, хто тепер буде в.о. керівника "Української оборонної промисловості", і це буде генерал-майор Олег Гуляк, який до початку лютого 2024 року був командувачем Сил логістики ЗСУ.

Читайте також: Китайський VT-4 показав на випробуваннях кращі результати, аніж Т-90С, і це реально програш Росії

Сметанін також в своєму дописі коротко прозвітував про результати своєї роботи протягом 14 місяців на посаді глави "Укроборонпрому".

Зокрема, він зазначив, що протягом 2023 року обсяг виробництва на підприємствах "Української оборонної промисловості" виріс на 92% порівняно з 2022 року та склав 82 мільярди гривень.

Крім того, процес трансформації пройшло уже 42 підприємства зі складу "Укроборонпрому", з яких 14 пройшли цей процес в 2024 році.

Генерал-майор Олег Гуляк

"Антикорупційна інфраструктура, яка розбудовувалася нами, дозволила значно укріпити імідж Укроборонпрому як прозорої та надійної структури. Відповідно, завдяки цьому та успішному ходу реформи вдалося значно розширити наші партнерські горизонти та географію.

Ми вже маємо партнерства з провідними зброярськими компаніями світу", - наголосив уже екс-керівник "Укроборонпрому" та новий очільник Мінстратегпрому Герман Сметанін.

Герман Сметанін
Читайте також: Рашисти кажуть, що в Бурятії зробили дронматку "Буря-20" з машинним зором для FPV