xcounter
#

ХДЗ "Палада" почав будівництво композитного плавдоку на замовлення Хорватії

1184
Частково побудований новий композитний док проекту 50483 на території ХДЗ "Палада"
Частково побудований новий композитний док проекту 50483 на території ХДЗ "Палада"

Плавучий док нового покоління вантажопідйомністю в 5000 тонн завод має збудувати до кінця 2022 року

ДП "Херсонський державний завод "Палада", що входить до складу Концерну "Укроборонпром", 28 січня 2022 року провело церемонію закладки композитного плавучого доку за проектом Pallada 5000TLC, презентація якого відбулась раніше.

Док нового покоління, згідно з повідомленням прес-служби Концерну, побудують на замовлення Iskra Shipyard 1 LLC. Цей плавдок дозволить хорватській компанії суттєво розширити свої технічні можливості з будівництва, ремонту та модернізації різних типів суден в Адріатиці.

Читайте також: Верховна Рада ратифікувала угоду про кредит на розвиток ВМС від Великої Британії
Pallada 5000TLC
Церемонія закладки нового плавучого доку в Херсоні

Відзначається, що закладка доку, який буде здатен приймати судна довжиною до 120 метрів та вантажністю до 5000 тисяч тонн є лише першим з шести етапів виконання контракту між херсонським держпідприємством та хорватською корабельнею.

Pallada 5000TLC
Рендер композитного плавучого доку Pallada 5000TLC (проект 50483) для Iskra Shipyard 1 LLC

Розроблена фахівцями конструкторського бюро ХДЗ "Палада" плавуча споруда відповідатиме вимогам міжнародних конвенцій та класифікаційних товариств: CRS, BV, ABS, RINA.

Понтон доку виготовлять з морського залізобетону на основі сульфатостійкого портландцементу, а башти – із суднобудівної сталі.

Pallada 5000TLC
Монтаж нижніх секцій понтона нового плавучого доку 5000TLC для хорватської Iskra Shipyard 1 LLC на початку січня 2022 року

Хоч церемонія закладки відбулася лише 28 січня 2022 року, помітно, що роботи з будівництва ведуться вже не один день (контракт був підписаний у листопаді 2021 року).

Завершити ж виготовлення плавучого доку для хорватської компанії, за словами директора ХДЗ "Палада" Євгена Алхімова, херсонські робітники мають до 15 грудня цього року.

Pallada 5000TLC
Помітно, що роботи над будівництвом нового доку почали вести задовго до офіційної церемонії закладки
Читайте також: ДП "ДПЦК" отримало контракт на ремонт і модернізацію фрегата "Гетьман Сагайдачний"