xcounter
#

Звільнення ЗСУ острова Зміїний вже принесло перші позитивні результати

16888
Острів Зміїний, фото ілюстративне, MAXAR
Острів Зміїний, фото ілюстративне, MAXAR

Раніше на цьому тиждень військові ЗСУ встановили на острові прапор України

Звільнення острова Зміїний Збройними Силами України від російських окупаційних військ вже принесло свої перші позитивні результати – гирло Бистре стало доступне для проходу суден, що перевозять агропродукцію. Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

звільнений Зміїний
Фото: Адміністрація морських портів України

"Враховуючи звільнення від російських військ острова Зміїний та скупчення великої кількості суден в очікуванні проходження каналом Суліна, можливо використання каналу гірла Бистре суднового ходу р.Дунай-Чорне море для заходу/виходу суден що перевозять агропродукцію", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЗСУ методично "демілітаризують" окупантів на острові Зміїний

Зазначається, що дві барже-буксирні склади компанії "Краншип" вже успішно перейшли через гирло Бистре з рейду Суліни до портопункту Кілія.

Нагадаємо, раніше на цьому тижні українські військові офіційно встановили прапор України на звільненому острові Зміїний.

Таким чином, Збройні Сили України завершили тривалу прагматичну операцію, внаслідок якої рашисти були вимушені тікати з острова – нагадаємо, що звільнення Зміїного відбувалося і за допомоги сучасного артилерійського озброєння від українських виробників – САУ "Богдана".

Читайте також: Стала відома приблизна кількість ЗРК армії РФ на захопленому острові Зміїний