xcounter
#

ЗСУ вперше розповіли, як буквально випалювати рашистів допомагає вогнемет РПВ-16

7114
Бійці ЗСУ відпрацьовують ведення вогню із РПВ-16, січень 2022 року, фото з відкритих джерел
Бійці ЗСУ відпрацьовують ведення вогню із РПВ-16, січень 2022 року, фото з відкритих джерел

І в яких умовах найкраще всього застосовувати цей зразок вітчизняної зброї

АрміяInform в своїй черговій публікації вперше за час війни вирішило розповісти про реактивний вогнемет вітчизняного виробництва РПВ-16, яким озброєні підрозділи радіаційного, хімічного та бактеріологічного захисту (РХБЗ) Збройних Сил України. Зазвичай, в функціонал підрозділів РБХВ входить захист від зброї масового ураження. Але бувають і випадки, коли таким підрозділам доводиться "працювати" по живій силі противника. І саме тут в нагоді стають реактивні вогнемети РПВ-16.

Ілюстративна інфографіка, яка розповідає про характеристики РПВ-16

РПВ-16 призначені для підтримки дій інженерних та розвідувальних підрозділів, і мають такі характеристики. Прицільна дальність вогню складає 600 метрів, максимальна – до 1000 метрів. Температура горіння під час вибуху сягає позначки в 2500 градусів, небезпека для живої сили лишається на відстані 70-80 метрів від епіцентру вибуху. Пускова установка РПВ-16 розрахована на кілька пострілів, сам гранатомет – одноразового використання.

Читайте також: ЗСУ отримали "кишенькового" "Змія Горинича" Minröjningsorm зі Швеції

Найбільш ефективно РПВ-16 показує себе під часбоїв саме в населених пунктах. За словами бійців, після влучання в будинок дах буквально зриває, у бійців противника не лишається жодних шансів вижити.

Боєць ЗСУ із РПВ-16, листопад 2022 року, фото - АрміяInform

Особливо бійці ЗСУ оцінили ефективність РПВ-16 під час звільнення Лиману. Ще одна важлива деталь –військовослужбовці зі спеціалізацією "гранатометник" цілком легко освоюють реактивний вогнемет, та можуть навчати своїх побратимів застосовувати таку зброю проти рашистів.

Читайте також: Бельгія готує Україні допомогу, яка хоч трохи зекономить гроші на авто для ЗСУ