xcounter
#

Знищено одразу цілий комплекс, який допомагав артилерії рашистів бити по цілях (відео)

33712
Розрахунок БПЛА "Орлан-10" під час навчань у РФ
Розрахунок БПЛА "Орлан-10" під час навчань у РФ

Наші військові успішно "демілітаризували" російські БПЛА разом зі станцією управління та самим окупантами

Українські військові знищили важливу ціль російської окупаційної армії – відео з успішною роботою ЗСУ опублікував головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

На кадрах у відео – "демілітаризація" важливого для рашистів комплексу "Орлан-10" включно з наземним пунктом дистанційного управління, іншими машинами (ймовірно, що також належать до комплексу) та розрахунком.

Читайте також: Рашисти пускають у повітря "франкенштейнів", канібалізм дібрався й до "Орланів"

Як відзначає Бутусов, цей комплекс розвідка 92-ї механізованої бригади знайшла під Куп’янськом – точне місце та інші дані не повідомляються, можна припустити, що комплекс було знищено ще під час наступу ЗСУ на Харківщині. Втім, не виключено, що відео може бути й "свіжішим".

орлан-10
"Орлан-10" з пусковою до його знищення українськими військовими. Скріншот з відео Юрія Бутусова

У будь-якому випадку, влучне ураження такої зброї – гарний результат, з урахуванням того, що ворог активно використовує "Орлани" як "очі" для своєї артилерії, тому знищення цілого комплексу значно послаблює здатність ворога завдавати влучних ударів по українських позиціях.

Тут варто зауважити, що українці фахівці вже мали змогу детально ознайомитися із цим комплексом – у результаті успішного контрнаступу на Харківщині було "затрофеєно" весь комплекс "Орлан-10", разом зі станцією управління та всією технічною документацією.

Загалом же, якщо подивитися на сьогоднішній звіт Генштабу ЗСУ щодо втрат окупантів, то можна побачити, що ЗСУ успішно нищать російські БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Так, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну наші захисники знищили вже 956 ворожих безпілотників оперативно-тактичного рівня. Крім того, вчора нашій ППО вдалося знищити поки рекордну за день кількість іранської зброї – дронів-камікадзе Shahed-136, а також один розвідувально-ударний БПЛА Mohajer-6.

Читайте також: Розібрали "Орлан-10": стало відомо яка країна НАТО постачала РФ тепловізійні матриці для БПЛА