xcounter
#

ЗМІ рашистів визнали загибель під Харковом командира "елітного" 252-го полку

130027
Знищений командирський бронеавтомобіль "Тигр" ворога, фото ілюстративне
Знищений командирський бронеавтомобіль "Тигр" ворога, фото ілюстративне

Ліквідований комполку, схоже, був ще той прихильник "позастатутних відносин" як інструменту "підготовки" бійців. За що і поплатився у боях проти Збройних Сил України

Одне із місцевих ЗМІ в Разянскій області країни-агресора написало, що у них відбувся похорон одразу декількох офіцерів, яких ліквідували ЗСУ. Найбільш вагомою втратою для окупанта у цьому мартирологу виявилась персона полковника Ігоря Ніколаєва, командира мотострілецького 252-го полку із складу 3-ої мотострілецької дивізії.

Полковник армії країни-агресора Ігорь Ніколаєв, уже ліквідований в боях проти ЗСУ. На жаль, зображення кращої якості нема

Це дає підставу говорити, що Збройні Сили України «викосили» ще один полк окупантів.

Три дні назад Генштаб ЗСУ повідомляв у своїх зведеннях, що під час боїв під Харковом 252-ий полк втратив понад 30% своєї живої сили. А тут, як виявилось, полк взагалі залишився без командування, тому схоже, що далі взагалі не зможе продовжувати бойові дії проти України.

Знищений танк ворога, ймовірно, зі складу 252-го полку, фото з відкритих джерел

Варто поставити акцент ще на такому моменті. Згадана 3-тя мотострілецька дивізія відноситься до новостворених, її формування заново відбулось лише в 2016 році.

Ця дивізія призначалась саме як елемент "ударного кулака" проти України. Тому з однієї сторони, на формування цього з’єднання рашисти наче і не шкодували ресурсів.

"Дідівщина" і досі лишається основним "засобом підготовки" кадрів в армії країни-агресора, фото ілюстративне

З іншої сторони, створення нової дивізії "з коліс" не могло обійтись без ексцесів, зокрема в "кадровому" плані. У російських ЗМІ 252-ий полк згадувався як одна із частин, де із-за "дідівщини" гинули молоді солдати, і командування полку "закривало очі" на такі факти. І схоже, саме за своє потакання "дідівщині" Ніколаєв і поплатився своєю головою в боях проти ЗСУ під Харковом.

Читайте також: Сухопутні війська ЗСУ відправили до пекла колону російського десанту (Відео)