xcounter
#

Завершено ремонт на єдиному в ВМСУ судні розмагнічування "Балта" (фото)

6455
Судно розмагнічування проекту 130 А811 "Балта" під час параду на День ВМСУ 5 липня 2020 року
Судно розмагнічування проекту 130 А811 "Балта" під час параду на День ВМСУ 5 липня 2020 року

У середу, 18 листопада 2020 року, судно було направлено у пункт базування ВМСУ

Як повідомили в агенстві "Оборонно-промисловий кур'єр", з посиланням на УМП, 6 листопада ц.р. після проведення ремонтних робіт, судно почало приймальні ходові випробування.

Як бачимо, вони були успішно й достроково завершені (за умовами контракту з Міноборони ремонт мав бути завершений до 27 листопада ц.р.), що було підтверджено членами військової прийомки Міністерства оборони України.

Читайте також: Новий СРК "Лагуна" має почати держвипробування до кінця року
"Балта" ВМСУ

Нагадаємо, що контракт на ремонт судна розмагнічування А811 "Балта", був укладений 25 серпня 2020 року. Це перший подібний контракт з ремонту корабельного складу ВМСУ приватним суднобудівним-судноремонтним заводом "Нібулон".

За результатами тендеру, "Нібулон" виграв у інших трьох конкурсантів за ціновою пропозицією, яка склала 13 040 000 гривень (при початковій ціні у 22 млн грн). Проте згодом, була укладена додаткова угода ще на 2 954 678,54 гривні, що збільшило остаточну ціну ремонту до майже 16 млн грн.

контракт "Нібулон"

Роботи включали підйомом корабля у доці, очищування, дефектування, заміну зовнішньої обшивки корпусу, та фарбування.Було проведено ремонт донно-заборної апаратури, підрулюючого корабельного пристрою, валолінії, пневматичних та гідравлічних систем, цистерн для палива й прісної води та ряд інших систем.

"Балта" ВМСУ

Судно розмагнічування А811 "Балта" було побудовано у 1987 році у Польщі й призначене для проведення спеціальних заходів щодо зменшення власних магнітних полів бойових кораблів та суден.

Читайте також: Радянські торпеди для американських "Айлендів": чи зроблять вони катери боєздатними